Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD la Senat, speră să-l convingă pe noul său coleg din PSD, luptătorul K1 Daniel Ghiță, să poarte mască de protecție sanitară.
Medicul Alexandru Rafila a făcut această declarație într-o conferință de presă, când a fost întrebat ce părere are despre faptul că Daniel Ghiță, care va candida la alegerile parlamentare tot din partea PSD, refuză să poarte mască de protecție sanitară. Într-o postare pe o rețea de socializare, luptătorul K1 a scris că masca reprezintă o „botniță” și s-a pronunțat împotriva obligativității purtării acesteia. Medicul Rafila a precizat că acest refuz al lui Daniel Ghiță nu este normal și că va trebui să înțeleagă că masca protejează
„Cred că o să reușim să îl convingem și să înțeleagă și să îi demonstrăm că mască e protectoare, măcar din respect. Trăim într-o societate și dacă respectăm regulile societății, indiferent dacă credem sau nu în ele, este suficient. Eu sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”, a spus Alexandru Rafila.
luptătorul Daniel Ghiță a făcut mai multe postări pe rețelele de socializare în care a promovat teorii ale conspiraței în legătură cu pandemia de coronavirus și, totodată, s-a declarat împotriva purtării măștii de protecție sanitară.
„Oamenii sunt diverși. (...) Probabil că dânsul este expert în alte domenii. Viața partidelor este un mecanism viu. Eu am văzut că și la PNL există un campion de box care este chiar un lider, așa că cred că toate opțiunile se pot aduna”, a mai declarat Alexandru Rafila cu privire la noul său coleg de partid.
De ce candidează Rafila
În același context, medicul Alexandru Rafila a justificat prezența sa pe listele de candidați ale PSD pentru alegerile parlamentare programate la finalul acestui an. Medicul a precizat că prin prezența sa, poate avea o bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție.
„Eu cred că prezența mea și a altor colegi în PSD poate avea o foarte bună contribuție la convingerea oamenilor legat de utilitatea măsurilor de prevenție. La utilizarea măștii, la distanțarea fizică și alte măsuri care pot fi respectate. Știți, ca și la vaccinare sunt persoane care ascultă, oamenii care au îndoieli și pe ei îi convingem sau există persoane care nu pot fi convinse”, a explicat medicul Alexandru Rafila.