Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în PSD! Nicolae Bănicioiu: “Nu este normal să ne fie frică să vorbim în partid”. Mirel Curea: “PSD și-a pus un lider care nu își aparține”
Scandal în PSD! Nicolae Bănicioiu: “Nu este normal să ne fie frică să vorbim în partid”. Mirel Curea: “PSD și-a pus un lider care nu își aparține”

Scandal în PSD! Nicolae Bănicioiu: “Nu este normal să ne fie frică să vorbim în partid”. Mirel Curea: “PSD și-a pus un lider care nu își aparține”

Fostul ministru al Sănătății din guvernarea Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, a vorbit în seara asta despre situația din PSD. Acesta a criticat schimbarea Guvernului Grindeanu și a spus că are rezerve față de noul Executiv. În aceeași emisiune de la Antena 3, Mirel Curea, prim redactor șef adjunct al EVZ, a spus că are rezerve față de noul premier pentru că “are o devenire derizorie și dubioasă”

“A fost o decizie pe care eu nu am înțeles-o și nu o înțeleg nici acum. Noi am avut niște promisiuni electorale și nu schimbând guverne vom face ceea ce am promis. Acea criză nu ne-a ajutat nici pe noi ca partid, nici România ca țară”, a comentat Nicolae Bănicioiu decizia conducerii PSD de a-și schimba propriul Guvern.  Acesta a spus că a votat împotriva moțiunii de cenzură și că s-a abținut la desemnarea noului Executiv în conducerea PSD.  El a spus că nu are rezerve față de Mihai Tudose, ci modul cum a fost alcătuit noul Guvern. “Nu poți să îl evaluez acum, la început de drum, pe Mihai Tudose.  Rezervele mele au fost față de modul în care am alcătuit formula guvernamentală. S-a provocat o criză și mă așteptam ca PSD-ul să vină cu cea mai bună formulă guvernamentală. Și am văzut că am venit cu oameni importați. Asta e rezerva pe care o am. Nu ne permitem că unii să câștige experiență acum în Guvern”, a spus fostul ministrul al Sănătății. Acesta a spus că Eugen Teodorovici a fost nedreptățit că nu a fost propus în Guvern pentru că este un specialist foarte bun al partidului. Bănicioiu a vorbit și despre starea de spirit din interiorul principalului partid de Guvernământ. “Îmi doresc ca lucrurile să fie spuse în partid, să nu îți fie frică să vorbești, să fie un partid viu. Orice partid trebuie să îți pună problema de reformă la un momentdat”, a comentat Bănicioiu.

„Premierul și-a trecut studii în CV ca un puști care vrea să se laude”

Despre noul premier a vorbit și Mirel Curea, prim redactor șef adjunct al EVZ. ”Mihai Tudose are o devenire derizorie și dubioasă. Nu știe nici o limbă străină, și-a atârnat tot felul de diplome pe la SRI. Nu pot să am o părere bună. Nu se poate ca premier să nu știi o limbă străină, și-a pus lucruri în CV ca un puști care vrea să se laude. Este o modă de vreo 10 ani să se facă studii la SRI”, a spus Mirel Curea. Tot el a spus că prin negarea faptului că Tudose a fost profesor la Academia sa, SRI-ul a încercat să își curețe imaginea dezastruoasă creată în urma dezastrelor provocate de celebrul Binom: “Mihai Tudose strică imaginea SRI, așa că s-au detașat de el”.  

Dragnea este vinovat de trădare de țară”

Dar cea mai importantă informație a dat-o despre celebrul Fond Suveran de Investiții promis de PSD în campania electorală. Cu o zi înainte fostul premier Victor Ponta a scris că Fondul este de fapt creat pentru a înstrăina ultimele companii de stat profitabile către fonduri de investiții străine și că promisiunea ar fi fost făcută chiar de Liviu Dragnea. “Dacă lucrurile stau așa cum spune Ponta este foarte grav, este trădare de țară.  Și eu am aceleași informații că Dragnea a făcut asemenea promisiuni. Pe domnul Dragnea îl caracterizează acțiuni în care el nu s-a consultat cu nimeni”, a spus Mirel Curea. El a comentat situația tensionată din PSD spunând că “Dragnea este un om care nu își aparține. PSD-ul a pus conducător al stângii un om controlat de alții”.