Evenimentul Zilei > International > Scandal în presa din SUA. Trump îl acuză pe Bloomberg de cenzură
Scandal în presa din SUA. Trump îl acuză pe Bloomberg de cenzură

Scandal în presa din SUA. Trump îl acuză pe Bloomberg de cenzură

Pentru „lipsă de imparţialitate”, echipa de campanie a lui Donald Trump a anunţat luni că va retrage acreditările jurnaliştilor Bloomberg. Anunțul survine după intrarea în cursă a patronului agenției, Michael Bloomberg, relatează AFP.

Trump a scris luni seară un mesaj pe Twitter pe această temă, numindu-l pe potenţialul său rival „Mini Mike” şi criticând anunţul agenţiei că se va abţine în continuare de a efectua ancheta asupra lui Michael Bloomberg.

„Mini Mike Bloomberg a ordonat presei sale de mâna a doua să nu ancheteze asupra lui sau a oricărui alt democrat, dar să se ia numai de preşedintele Trump. New York Times, în suferinţă, consideră că nu este grav, pentru că ura sa şi lipsa de imparţialitate sunt atât de mari încât nu poate vedea limpede. Da, este grav!”, a scris Donald Trump.

Directorul organizaţiei pentru realegerea președintelui Trump în 2020, Brad Parscale, a criticat vehement agenţia, care a informat că nu va mai efectua anchete nici asupra celorlalţi candidaţi democraţi, dar că va continua jurnalismul de investigaţie asupra preşedintelui Donald Trump şi guvernului său.

„Ca echipă de campanie a preşedintelui Trump, suntem obişnuiţi cu practicile de acoperire incorectă, dar majoritatea presei de informaţii nu anunţă această lipsă de imparţialitate atât de deschis”, a denunţat Brad Parscale într-un comunicat. În consecinţă, „campania lui Trump nu va mai acredita reprezentanţi ai Bloomberg News pentru reuniuni sau alte evenimente de campanie”.

Fost primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, miliardar în vârstă de 77 de ani, s-a lansat de curând în cursa primarelor democrat, anunță ziuanews.ro.