Scandal în Germania: Vaticanul a blocat distribuirea revistei satirice "Titanic" . VEZI de ce

Scandal în Germania: Vaticanul a blocat distribuirea revistei satirice "Titanic" . VEZI de ce

Scandal între o revistă satirică germană şi Papa Benedict al XVI-lea, din cauza fotografiei care a apărut pe prima pagină a ultimului număr al publicaţiei şi care vizează cazul scurgerilor de informaţii de la Vatican "Vatileaks". Săptămânalul german a publicat sub titlul "Aleluia la Vatican! S-a descoperit de unde vin scurgerile de informaţii" o fotografie în care Papa Ratzinger apare cu veşmântul papal pătat de urină.

Vaticanul a cerut şi a obţinut, prin justiţie, distribuirea ultimului număr al revistei "Titanic", pe motiv că prima pagină este jignitoare la adresa Suveranului Pontif, a anunţat publicaţia, conform ziarului "Corriere della Sera". Revista a publicat pe site-ul său şi o copie a documentului în care arhiepiscopul Anegelo Becciu a cerut, în numele Papei, blocarea numărului respectiv.

"Coperta şi ultima pagină a revistei Titanic sunt ilegale, încalcă drepturile persoanei şi a Sfântului Părinte", a precizat  Matthias Kopp, purtător de cuvânt al Conferinţei episcopale germane. Astfel, tribunalul din Hamburg a stabilit că "Titanic" nu poate distribui copii ale numărului actual al revistei şi nici nu poate publica fotografiile originale pe internet, în caz contrar sancţiunea fiind de 250.000 de euro. Scandaluo Vatileaks a provocat un adevărat seism la Vatican. Din luna ianuarie, sute de documente secrete ale Vaticanului au ajuns în posesia presei italiene şi au fost prezentate într-o carte de succes intitulată Sanctitatea Sa (Sua Sanctita), scrisă de ziaristul Gianluigi Nuzzi. Multe dintre aceste documente fac referire la caridnalul Tarcisio Bertone, fost colaborator al Papei, şi la modul în care el gestionează problemele ce intră în atribuţiile sale. Majordomul Papei,  Paolo Gabriele, a fost arestat, fiind bănuit că ar fi sustras scrisori confidenţiale adresate Papei.

Ne puteți urmări și pe Google News