Evenimentul Zilei > International > SCANDAL imens la FBI. Agenţii au ţinut SECRETE extrem de importante faţă de OFICIALII AMERICANI
SCANDAL imens la FBI. Agenţii au ţinut SECRETE extrem de importante faţă de OFICIALII AMERICANI

SCANDAL imens la FBI. Agenţii au ţinut SECRETE extrem de importante faţă de OFICIALII AMERICANI

FBI nu a informat oficialii americani că hackerii ruși încearcă să intre în conturile lor personale de Gmail, în ciuda faptului că aveau dovezi de cel puțin un an, s-a constatat într-o investigație.

S-au dedicat două luni și o mică echipă de reporteri pentru a trece printr-o listă de ținte a lui Fancy Bear, un grup cyberespionage al guvernului rus, care a fost oferit de firma Secureworks din domeniul securității informatice.

Anchetele anterioare bazate pe listă au arătat modul în care Fancy Bear a lucrat în strânsă aliniere cu interesele Kremlinului pentru a fura zeci de mii de e-mailuri de la Partidul Democrat.

Campania de hacking a perturbat alegerile din 2016 ale SUA și a aruncat o umbră asupra președinției lui Donald Trump, despre care agențiile americane de informații au spus că hackerii încearcau să ajute.

Guvernul rus a negat intervenția în alegerile americane. Consilierul special, Robert Mueller, conduce o investigație privind presupusa legătura dintre Trump și Rusia. Au fost făcute acuzații grave de ambele părţi.

Aproape 80 de interviuri cu americanii vizați de Fancy Bear au dat naștere doar două cazuri în care FBI-ul a oferit un heads-up. Chiar și polițiștii de rang înalt au descoperit că acestea erau ținte doar atunci când presa le-a spus, scrie The Guardian.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: