Rochester Drug Co-operative Inc (RDC), a și-a asumat vinovăția și a acceptat să plătească o amendă de 20 de milione de dolari și va intra într-un acord de cinci ani cu procuratura, acesta fiind acuzat că a ignorat mii de comenzi suspecte pentru opioide, informează cnbc.com.

Laurence Doud,  în vârstă de 75 de ani, director general al RDC în ultimii 25 de ani, a fost inculpat la un tribunal federal din Manhattan fiind acuza că a conspirat pentru a distribui ilegal narcotice.  

Avocatul lui Doud a anunțat că acesta va pleda nevinovat și că va cere eliberarea pe cauțiune. 

Un alt fost membru al RDC, directorul pentru complianţă William Pietruszewski, și-a recunoscut vinovăția și a acceptat să  colaboreze cu procurorii.

În SUA, foarte multe persoane devin dependente de opioide și de alte medicamente pentru tratarea durerii.

„Această ţară este în mijlocul unei epidemii de abuz de medicamente comercializate cu prescripție. Această epidemie a fost provocată de lăcomie. Lui Doud i-a păsat mai mult de profit decât de legile menite să protejeze vieţile oamenilor”, a spus procurorul Geoffrey Berman, într-o conferinţă de presă.

Potrivit datelor oficiale, în 2017, 47.600 de persoane au murit în urma unor supradoze de opioide, printre care se numără și analgezicele și heroina. 

Sursa foto: cnbc.com