4.000 de militari au defilat duminică, 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf din Capitală. Nu toți cei prezenți au privit cu același entuziasm momentul. Claudiu Năsui a criticat pensiile speciale ale militarilor și a readus în atenție episodul Colectiv și 10 august.

„Sunt la parada de 1 Decembrie și tare mi-aș dori ca realitatea să fie la fel precum descrierile pe care le aud.

Știm deja că, în teorie, totul merge bine în România: avem echipamente extraordinare, brigăzi de specialiști și strategii gata pentru orice.

Cu toate acestea, este greu când vine jandarmeria să nu ne amintim de 10 august și de cum au gazat români nevinovați care au venit doar să protesteze împotriva unui guvern corupt.

După care apar și „echipajele de urgență” și ni se spune că sunt specialiști și în intervenții la incendii. Evident că automat ne gândim la tragedia din Colectiv unde mai mult au ajutat civilii decât așa-zișii specialiști plătiți din banii noștri.

Și dacă tot e vorba de banii noștri, hai să vă spun ce nu se vede la parada de azi. 1 leu din 4 cheltuiți de stat pe „apărare” merge în pensii speciale. Da, pensiile speciale ne vor apăra de inamicii externi. Oare n-ar fi mai bine să-i folosim pentru înzestrare? Înzestrare reală, nu doar de paradă.

Poate după toată parada ar trebui și vizitate problemele reale, nu mușamalizare precum bine știe statul să facă: pensiile speciale ar trebui să le primească doar cei care au fost în teatre de operațiuni, nu armata de generali care au stat doar în birouri.

Patriotismul adevărat este să faci tot posibilul să se trăiască mai bine în România, nu doar să ne prefacem că ‘avem de toate'”, a notat Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.