Scandal de spionaj pro-Kremlin în Bulgaria

Scandal de spionaj pro-Kremlin în Bulgaria Bulgaria. Sursa foto: Dreamstime

Scandal de spionaj pro-Kremlin în Bulgaria. Şeful informaţiilor militare din Bulgaria ţine legătura cu sericiile ruseşti, acuză Atanas Atanasov.

Scandal de spionaj în Bulgaria

În calitate de ministru de interne, Kalin Stoianov „serveşte” intereselor GERB şi ale DPS, scrie 24Chasa.

„Şeful informaţiilor militare din Bulgaria ţine legătura cu serviciile ruseşti. Am o asemenea informaţie”, a declarat, pentru postul public de radio de la Sofia, BNR, copreşedintele formaţiunii Bulgaria Democrată (DB), Atanas Atanasov.

Este vorba de un eveniment multifuncţional electoral de compromitere a formaţiunii Continuăm Schimbarea - Bulgaria Democrată (PP-DB). Se loveşte în multe direcţii. La Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) exista dependenţe care se folosesc pentru a se putea face multă vâlvă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Război politic dur, la Sofia

„Nu ştiu care sunt faptele cu privire la şefa Agenţiei Vamale, dar scopul este ca prin toată această operaţiune să se compromită PP-DB, pentru a se putea sugera prin toate mijloacele că există canale de contrabandă care umplu casieriile de partid”, a spus el.

Potrivit lui Atanasov, atacul asupra secretarului general al Ministerului de Interne, Jivko Koţev, a fost pentru a se „asigura o umbrelă pentru cumpărarea de voturi de GERB şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS)”.

El a spus că, în calitate de ministru de interne, Kalin Stoianov „deserveşte” interesele GERB şi ale DPS.

Instabilitate politică în Bulgaria

Întrebat de ce tocmai acum a început să vorbească despre aceste subiecte, Atanasov a spus că PP-DB au pus aceste probleme în cadrul coaliţiei şi nu au dorit să facă scandal, pentru că sunt multe de făcut cu privire la probleme importante, cum ar fi intrarea în Schengen şi zona euro.

„În mare fie zis - ca să mergem înainte”, a declarat copreşedintele DB.

Legat de faptul că nu va deveni preşedinte al Adunării Naţionale, având în vedere că rotativa la guvernare între PP-DB şi GERB nu va avea loc, Atanasov a declarat: „Visul mei din copilărie nu a fost să fiu preşedinte al Adunării Naţionale. Am fost de acord datorită experienţie pe care o am”.

(Traducerea: Mirela Petrescu, RADOR RADIO ROMÂNIA)