Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDAL DE CORUPŢIE LA POLIŢIA Ţăndărei, unde au loc percheziţii
SCANDAL DE CORUPŢIE LA POLIŢIA Ţăndărei, unde au loc percheziţii

SCANDAL DE CORUPŢIE LA POLIŢIA Ţăndărei, unde au loc percheziţii

Procurorii Parchetului Ialomiţa şi Ofiţerii DGA au făcut, astăzi, percheziţii în sediul Poliţiei Oraşului Ţăndărei şi la alte şapte adrese din judeţul Ialomiţa. Trei agenţi de circulaţie sunt cercetaţi că au primit mită în mai multe rânduri de la şoferi.

Trei agenţi de circulaţie din Poliţia Oraşului Ţăndărei sunt cercetaţi că au luat mită de la şoferi de cel puţin 10 ori, susţin surse judiciare. Faptele probate de procurorii Tribunalului Ialomioţa şi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie dovedesc că agenţii au cerut şoferilor bani încă din luna iunie a anului trecut, pentru a nu plica amenzi de circulaţie. În schimb, ofiţerii au făcut procese verbale de avertisment pentru care încasau între 30 şi 100 de lei.

Cei trei subofiţeri au primit mandate de aducere şi urmează să fie prezentaţi la audieri, fiind suspectaţi de faptul că cereau şpagă şoferilor pe care ar fi trebuit să-i amendeze.

Acţiunea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care mai multe persoane sunt suspectate de fapte de corupţie şi fals intelectual.

În ceea ce-i priveşte pe subofiţerii Poliţiei Oraşului Ţăndărei, potrivit anchetatorilor, aceştia lucrau la Serviciul Rutier din cadrul instituţiei, pe numele lor existând mai multe plângeri în care se preciza faptul că ar fi cerut şpagă şoferilor pe care, în drept, ar fi trebuit să-i amendeze pentru că au încălcat regulile de circulaţie.

Într-un comunicat de presă remis publicităţii anchetatorii precizează că: «Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals intelectual, comise în cursul anului 2014.În cursul zilei de 11 februarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 7 locaţii, situate pe raza judeţului Ialomiţa, din care una la sediulPoliţiei oraş Ţăndărei. În cauză au fost emise mandate de aducere pentru trei lucrători de poliţie şi alte persoane fără calitate specială, aceştia urmând a fi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa în vederea audierii. Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa şi Serviciului Român de Informaţii. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare».