Femeia a fost arestată în orașul Sevastopol, se arată în comunicat. Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014, dar Kievul și Uniunea Europeană o consideră în continuare teritoriu ucrainean.

Numele femeii nu a fost dezvăluit de către FSB, dar în comunicatul publicat de către serviciile secrete rusești se arată că „a fost recrutată de către serviciile speciale ale Ucrainei și a colectat în mod intenționat informații militare clasificate sub coordonarea Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei”. Autoritățile de la Kiev nu au avut nicio reacție la anunțul arestării.

Femeia era angajat civil al Flotei Mării Negre a marinei militare ruse care își are comandamentul în capitala peninsulei Crimeea, Sevastopol, afirmă RIA care îl citează pe parlamentarul rus Dmitry Belik.

Femeia riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare dacă este găsită vinovată și este a doua persoană care este arestată de Rusia sub suspiciunea de spionaj pentru Ucraina în această lună.

Pe 20 noiembrie, FSB a dat publicității faptul că a reținut un cadru al armatei ruse în regiunea Rostov din sudul Rusiei, acesta fiind acuzat că ar fi furnizat informații militare Ucrainei.

Detaliile cazurilor de trădare și spionaj sunt adesea clasificate și, în cele mai multe dintre cazuri, o mare parte din detalii sunt ascunse în fața publicului larg.