Peste 100 de polițiști din Călărași au semnat un document prin care solicită excluderea lui Dumitru Coarnă din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Polițiștii cer revocarea lui Coarnă din funcția de șef al Biroului Teritorial Călărași dar și excluderea sa din SNPPC. Oamenii legii spun că acesta nu este compatibil cu funcția.

”În calitate de pensionar nu poate fi membru și nu își poate continua mandatul după trecerea în rezervă” se arată în documentul respectiv. Mai mult, polițiștii îl acuză pe Dumitru Coarnă că a politizat acțiunile sindicatului, urmărind obținerea unor interese personale, scopul final fiind obținerea unui loc eligibil în Parlament la următoarele alegeri.

Ipoteză a fost susținută și de deputatul liberal Pavel Popescu atunci când Coarnă a folosit sindicatul pentru a-l ataca pe Ministrul de Interne, Marcel Vela. ”Domnul Coarnă nu este un sindicalist. Probabil va candida pe listele PSD, e dreptul lui s-o facă. Este un om care are o agendă politica foarte bine definită.

Și astăzi, într-un eveniment solemn a zis: este evenimentul perfect, când apare și președintele României și ministrul de Interne, mă voi duce cu o vuvuzea, să apar pe toate posturile de televiziune, ca să-mi fac puțina notorietate, probabil că voi candida. Asta este domnul Coarnă”, a declarat liberalul.

Sindicaliștii îi mai reproșează lui Coarnă că nu a justificat sumele obținute din cotizații, sume foarte mari de bani. SNPPC a avut în 2018 venituri de 8,4 milioane de lei. Cu un an înainte, sindicatul realizase încasări de 6 milioane de lei.

Sursa: Lumeapolitică.ro