Evenimentul ZileiActualitateScandal cu poliția la școală! Dosar penal pentru un copil de 15 ani

Scandal cu poliția la școală! Dosar penal pentru un copil de 15 ani

Scandal cu poliția la școală! Dosar penal pentru un copil de 15 ani
Un profesor de religie a ajuns să sune de urgență la 112, ca să se apere, după ce a fost amenințat de un elev adolescent și s-a speriat foarte tare.

„Am fost sesizaţi de către un profesor dintr-o instituţie de învăţământ de pe raza municipiului cu privire la faptul că, în timpul orei de curs, a fost ameninţat de către un minor în vârstă de 15 ani, elev la clasa respectivă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ameninţare şi se vor continua cercetările în vederea stabilirii a împrejurărilor în care s-ar fi comis fapta”,  a declarat, pentru Agerpres, Laura Belciugan, purtătoarea de cuvânt a IPJ Brăila.

Polițiștii au descoperit că puștiul de 15 ani e unul dintre cei trei fraţi minori care au tâlhărit, în ultimele trei săptămâni, mai mulţi elevi elevi în faţa Colegiului ”Gheorghe Murgoci” din municipiu. Cei trei fraţi cu vârstele de 10, 12 şi 15 ani au fost prinşi, luni, de poliţiştii locali din Brăila, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zona în care s-au produs agresiunile. Minorii provin dintr-o familie dezorganizată, sunt violenți și, ca să își facă rost de bani de buzunar pentru a-și cumpăra țigări și dulciuri, s-au obișnuit să cerșească sau să agreseze copii mai mici decât ei.

În decursul a trei săptămâni, cei trei au amenințat cu cuțitul patru elevi, luându-le apoi banii. În data de 21 ianuarie, una din victime, un elev de 15 ani, a fost și înjunghiată în picior. La momentul respectiv, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către UPU Brăila cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor care ar fi fost agresat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de două persoane, care l-ar fi ameninţat şi l-ar fi înţepat cu un cuţit, cu scopul de a le da bani.

Și primarul Brăilei, Marian Dragomir, a făcut un apel public la brăileni, cerându-le sprijinul pentru ”eliminarea tuturor infractorilor din zona şcolilor şi din oraş”, prin transmiterea către poliţie de imagini şi informaţii privind persoanele care constituie grupuri infracţionale.

Sursa: Agerpres


Accesează: