Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal cu Orlando din clanul Cârpaci
Scandal cu Orlando din clanul Cârpaci

Scandal cu Orlando din clanul Cârpaci

Scandal teribil noaptea trecută, cu romi din clanul Cârpaci, la Timișoara. S-a întâmplat tot acolo unde, cu ani în urmă, prefectul era să fie luat la bătaie pentru că a intervenit în alt scandal.

Poliția și jandarmii au intervenit noaptea trecută pe strada Brașov nr.2 din Timișoara.  Din imobilul în care cel mai bogat clan de romi din România deține aproape toate apartamentele, un cetățean a apelat la 112, reclamând gălăgie la vecinii de altă etnie. Circul a degenerat după sosirea forțelor de ordine, românul și romul certându-se pentru ocuparea abuzivă a unui loc de parcare din curtea comună. În final, Orlando L., din clanul Cârpaci, a fost sancționat contravențional.

Toate imobilele de pe strada Brașov din Timișoara, în mare parte vile superbe vechi de 100 de ani, au ajuns, prin tertipuri, proprietatea romilor Cârpaci. Cu ani în urmă aceștia se luau la bătaie cu săbiile, nemulțumiți că romi din alt clan voiau să le penetreze teritoriul. Până la urmă cei din clanul rival, Stancu, au admis că nu pot conviețui cu semenii lor din celălalt clan  pe aceeași stradă și s-au retras. În  continuare însă, Cârpacii încearcă să acapareze toate apartamentele din imobilele ocupate, de aceea îi șicanează cât pot pe ceilalți locatari, fac scandal zilnic, pun manelele tare noaptea etc.

În vila de pe strad Brașov nr. 2 sunt patru apartamente, trei aparținând clanului Cârpaci. Locatarii de la parter povestesc că în iarnă, romii le-au inundat în mod intenționat apartamentul, lăsând apa să curgă zile la rând, ei fiind plecați din oraș. La momentul respectiv, asistați de poliție, românii au spart ușa și au oprit apa. Acum romii au revenit la Timișoara și au început să își șicaneze vecinii.