„După cum bine știți, am și comunicat. Noi am dispus o comisie rogatorie în SUA pentru a ne sprijini în efectuarea unei noi expertize de tip ADN printr-un procedeu care nu e omologat în România. Avem nevoie de probe de comparație pe care să le ridicăm de la mama Luizei. Este vorba despre un ADN mitocondrial pe care trebuie să îl recoltăm și așa cum s-a comunicat acest ADN se transmite pe linie maternă, doar de la mamă putem avea probe de comparație. Dumnelor nu înțeleg de ce se iau aceste măsuri.

A fost citată mama victimei pentru a se prezenta în fața organului de urmărire penală, să i se aducă la cunoștință de ce este nevoie de acest lucru și să o convingem despre necesitatea unei astfel de probe. Este o probă absolut necesară pentru a continua urmărirea penală pentru persoana suspectă Dumneai a refuzat să se prezinte prima dată, drept pentru care a fost citată să se prezinte a doua oară, iar pentru că nu s-a prezentat nici a doua oară, a fost trimisă o amendă. Acest mandat s-a dorit a fi pus în executare. Eu nu pot să mă implic în ancheta lor”, a spus Bănilă.

Poliţia a descins acasă la familia Melencu, pentru a o ridica pe mama Luizei şi a o duce la DIICOT, în vederea prelevării probelor ADN cerute zilele trecute.

Citește și: Bunicul Luizei vrea să își dea foc! Momente de coșmar la Caracal

Pentru a doua oară în această după-amiază, bunicul Luizei Melencu a vrut să-şi dea foc. În faţa jandarmilor el şi-a aruncat pe haine un lichid inflamabil. Afost oprit la timp de jandarmi care l-au salvat de la o mare nenorocire.