Nou scandal la Casa Albă! CONFESIUNILE unor lideri de state au apărut în presă

Nou scandal la Casa Albă! CONFESIUNILE unor lideri de state au apărut în presă

Washington Post a publicat în ultimele zile transcrieri ale unor convorbiri telefonice avute de preşedintele Donald Trump cu primul ministru australian, Turnbull şi cu preledintele mexican Enrique Pena Nieto. Convorbiri care a stârnit un alt scandal la Washingron, pentru pericolul inerent şi uşurinţa cu care anumite declaraţii pot ajunge la un cotidian şi să fie publicate.

Aceste scurgeri de informaţii lovesc şi pun la îndoială figura preşedintelui şi a staffului său, credibilitatea unui preşedinte, mai ales în această perioadă a războaielor intestine dintre preşedinţie şi statul profund. Iar aici este vorba despre Securitatea naţională, o chestiune extrem de serioasă.

''Iată ce s-a întâmplat în Germania. Iată ce se întâmplă în aceste ţări. Aceste persoane sunt de-a dreptul nebune dacă permit să se petreacă toate astea'', îi spune Trump lui Turnbull. ''Am vorbit azi cu Angela Merkel şi crede-mă că n-ar mai lua niciodată o decizie asemănătoare celei care a permis haosul exodului de migranţi în Europa. Germania este un dezastru pentru cele ce s-au întâmplat şi continuă să se întâmple. Ar putea ajunge 2 milioane de persoane în Germania. Două milioane de persoane. Poţi să crezi? Nu va mai fi niciodată ca înainte''.

O greşeală de neiertat care însă, între timp, a creat şi continuă să creeze un efect de domino în toată Europa ducând la înfruntări în interiorul Uniunii şi haos în toate cancelariile europene. Opţiunea Angelei Merkel a făcut ca fluviul rutei balcanice al migrărilor să devină interminabil, creând probleme economiilor ţărilor ex Jugoslaviei şi ale Greciei. De aici acordul care leagă firul dublu cu preşedintele turc Erdogan şi tot de aici relocarea refugiaţilor diferitelor ţări europene, iar mai departe şi zidul ţărilor din Europa de Est, declanşând proteste cam peste tot în Uniune. Acum Angela Merkel a înţeles că a comis o greşeală care însă (şi trebuie sa o amintim) nu pare a avea remediu.

Ne puteți urmări și pe Google News