Un sat din județul Timiș a fost ales de un mare investitor francez pentru a produce obiecte care sunt utilizate în fiecare zi de sute de milioane de oameni. În această nouă fabrică vor lucra câteva sute de angajați.
La Giarmata, o comună de lângă Timișoara, mai exact în zona satului Cerneteaz, grupul francez Smart Wood va deschide în curând o fabrică care va produce bețișoare de înghețată, pentru cafea sau frigărui.
Firma din Franța mai deține o astfel de fabrică la Bacău, care a fost deschisă în anul 2019, și care lucrează la capacitate maximă, investiția fiind de peste opt milioane de euro.
Planurile francezilor au vizat extinderea afacerilor din România, cu încă o fabrică, mai ales că cererea la nivel mondial de astfel de produse este în continuă creștere.
„Avem norocul acesta, va fi prima fabrică pe raza teritoriului Cerneteaz. Vorbim de la Smart Wood vor avea o investiție, de anul viitor, de multe zeci de milioane de euro”, a declarat Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata.
Smart Wood este una dintre cele mai mari companii de profil din întreaga lume. Ea dețșine două divizii importante, și anume Smart Wood pentru activități din lemn (bețe de înghețată, bețe de cafea, frigărui) și smart paper pentru activități din hârtie (pahare și farfurii de hârtie).
Giarmata, locul unde industria revine în forță
La Giarmata, numărul angajaților care lucrează în fabricile de pe raza comunei, l-a întrecut de mult pe cel al locuitorilor.
Zona se află în apropierea Aeroportului Internațional Timișoara, din acest motiv fiind căutată de investitorii care vor să construiască fabrici în zonă.
„Numărul de angajați care sunt pe raza comunei cred că încet, încet, depășește numărul de locuitori ai comunei Giarmata. Bineînțeles, Timișoara contribuie foarte mult la forța de muncă de pe raza comunei noastre. Suntem norocoși că avem în vecinătate Aeroportul Timișoara, autostrada Arad-Timișoara, iar ca poziție geografică, Giarmata este foarte atractivă, avem această infrastructură. Vom scoate peste trei luni un proiect, un PUZ industrial de 100 de hectare pe care îl vom pune la dispoziția tuturor investitorilor care vor să investească pe raza comunei Giarmata”, a mai spus primarul Claudiu Mihălceanu.
La Giarmata mai există investiții importante dezvoltate de Hamilton, See Exclusive Development, Valeo, Continental, NDB Logistics, Smith, Hella, Side sau Almira, potrivit Adevărul.