Evenimentul Zilei > Actualitate > Satu Mare. Câinele Teba l-a prins pe suspectul dublei crime de la Satu Mare
Satu Mare. Câinele Teba l-a prins pe suspectul dublei crime de la Satu Mare

Satu Mare. Câinele Teba l-a prins pe suspectul dublei crime de la Satu Mare

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare au reținut un bărbat de 42 de ani, din Bârsăul de Sus, județul Satu Mare pe care îl acuză că ar fi comis dublul omor de acum două zile.

Anchetatorii derulează la această oră o percheziție la domiciliului suspectului din Bârsăul de Sus, care se numește Marin P. Din primele informații, procurorii caută hainele cu care suspectul ar fi fost îmbrăcat în ziua producerii crimei. ”Se dorește fixarea unor probe temeinice și anume să se constate dacă pe hainele cu care suspectul a fost îmbrăcat există urme de sânge de la cele două victime. În plus, se caută și banii, euro, care au dispărut din casa victimei, unde de altfel au fost descoperite cele două cadavre”, spune un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale.

Procurorul Marius Iancu de la Parchetul Satu Mare a declarat pentru EvZ că persoana suspectă este recidivistă, fiind eliberată anul trecut după ce a ispășit o pedeapsă de șase ani, pentru tentativă de omor. Oficialul a mai spus că mobilul crimei a fost jaful.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat pentru EvZ că suspectul principal a fost găsit cu ajutorul unui câine de urmă, al Poliției Române, special antrenat, pentru asemenea cazuri. Potrivit acelorași surse, câinele Teba, i-a condus pe anchetatori la locuința unui bărbat din Bârsău. Acesta a declarat că a băut toată ziua alături de Marin P. Același câine i-a dus mai apoi pe anchetatori până la niște urme de tractor, cu care același Marin P. a plecat de la locuința bărbatului.

Acest prim semnal l-a plasat pe bărbatul de 42 de ani în cercul de suspecți. Apoi, anchetatorii Poliției Satu Mare au refăcut traseul lui suspectului, din ziua respectivă, ziua când a avut loc cele două crime. Așa au aflat că bărbatul suspectat s-a întâlnit înainte de cele două crime, cu soțul uneia dintre victime. ”Acesta se afla la pălincie unde făcea țuică. La un moment dat, suspectul chiar i-a cerut un pahar cu țuică, pe care nu a mai băut-o spunând că nu este bună. Cu această ocazie, prezumtivul criminal a aflat că bărbatul mai trebuie să rămână la pălincie, și atunci s-ar fi hotărât să comită jaful de la locuința acestuia, știind că în casă se află o sumă mare de bani”, spune anchetatorul. Ca o paranteză trebuie spus că Marin P. a lucrat în Franța, până în urmă cu câteva săptămâni, în construcții, împreună cu fiul uneia dintre victime. De la acest fiu, bărbatul a aflat că a trimis acasă o sumă mare de bani.

După discuția de la pălincie, suspectul a plecat la casa celei dintâi victime pe care a atacat-o violent. ”Creierii erau pe jos iar capul era pur și simplu zdrobit, cu un corp contondent. În momentul în care căuta banii, Marin P. ar fi fost surprins de a doua victimă, o vecină care venise alături de cei doi romi care vindeau pături și plăpumi, dar care au rămas afară, pe stradă. Pentru a nu da alarma și a fi descoperit, bărbatul a decis să o ucidă și pe a doua femeie, după care le-a acoperit cu o pătură”, spune anchetatorul.

După crimă, suspectul a ieșit pe ușa din spatele casei, pe care a încuiat-o și a plecat la acel prieten, unde i-a dus câinele de urmă a Poliției Române, de unde a luat un tractor și a plecat.