Evenimentul Zilei > International > Sătenii din Fucking s-au săturat de glumele străinilor şi cer schimbarea numelui localităţii
Sătenii din Fucking s-au săturat de glumele străinilor şi cer schimbarea numelui localităţii

Sătenii din Fucking s-au săturat de glumele străinilor şi cer schimbarea numelui localităţii

O locuitoare a satului austriac Fucking (situat în Austria de Sus, la 350 de kilometri de Viena), denumire cu înţeles jignitor în limba engleză, a redeschis o dezbatere pe plan local legată de schimbarea numelui localităţii.

Locuitoarea a propus autorităţilor schimbarea numelui orăşelului în “Fugging", după ce a devenit victima unor hoţi glumeţi care au furat plăcuţele indicatoare ale numărului de pe casă, o practică des întâlnită în orăşelul austriac.

Femeia a luat atitudine şi a instalat singură o nouă plăcuţă pe care este scrisă noua denumire: “Fugging".

“Poştaşul cunoaşte totuşi împrejurimile", a replicat primarul din Tarsdorf (comună din care face parte şi satul Fucking), Franz Meindl, care s-a arătat surprins de atenţia internaţională pe care o primeşte această chestiune, adăugând că de curând a fost contactat chiar şi de un ziar din Spania cu privire la schimbarea numelui satului.

“Am purtat deja aceste discuţii în trecut. Dacă locuitorii doresc schimbarea numelui, putem discuta acest lucru în consiliul municipal", a explicat Franz Meindl, citat de Agerpres.

Primarul a precizat că discuţiile cu privire la schimbarea numelui durează de ani de zile şi că până acum majoritatea locuitorilor nu s-a pronunţat în favoarea schimbării numelui. Deşi vrea să respecte dorinţele locuitorilor, până acum părerile au fost împărţite şi primarul nu a primit niciodată un răspuns concret. În timp ce persoanele care locuiesc la marginea satului, lângă plăcuţele cu numele localităţii, îşi doresc schimbarea numelui, cei care locuiesc în centru vor să menţină denumirea.