Sat unic în România. Toți locuitorii au același nume de familie. Ce au trecut în buletin pentru a putea fi deosebiți

Sat unic în România. Toți locuitorii au același nume de familie. Ce au trecut în buletin pentru a putea fi deosebiți Sursa foto: arhiva EVZ

Un sat din România a surprins prin unicitate lui. Toți cei aproximativ 300 de locuitori au același numele de familia, iar acest lucru îi face greu de identificat. Au fost nevoiți să treacă ceva distinctiv în buletine pentru a fi diferențiați.

În localitatea Bicazu Ardelean din Neamț există un cătun unic. Toți cei aproximativ 300 de locuitori au același nume de familie și sunt nevoiți să folosească poreclele pentru a se deosebi. Numele comun al oamenilor este un cuvânt sugestiv pentru România.

„Țepeșeni” este un sat cu o istorie bogată, care a reușit să se remarce prin unicitatea sa. Cei aproximativ 300 de locuitori par să facă parte din aceeași familie, asta pentru că toți se numesc Țepeș. Când tot satul poartă același nume, este extrem de greu de diferențiat, așa că oamenii au fost nevoiți să folosească porecle pentru a nu fi încurcați între ei.

Locuitorii din „Țepeșeni” și-au trecut în buletine poreclele, pentru nu putea fi identificați. De exemplu, pe unii îi cheamă Ţepeş Greuruş sau Ţepeş Bobescu. Deși folosesc porecle, problema nu este complet rezolvată, asta pentru că și acestea se repetă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu. Se întâmplă foarte des să ne confunde poștașul. Vecinul meu este tot Ion Țepeș Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş”, a spus un localnic, potrivit spynews.ro.

Cum au fost porecliți oamenii din Țepeșeni

Așa cum este peste tot în lume, porecla unui om provine de la ceva distinctiv, o întâmplare deosebită sau un obicei pe care îl are persoana respectivă. În localitatea Bicazu Ardelean, lucrurile stau puțin diferit. Aici oamenii au fost porecliți în funcție de supărările, problemele sau chiar pasiunile fiecăruia, iar un alt localnic a explicat exact despre ce este vorba și cum au fost alese.

„Porecla vine de la ce necazuri sau ce atitudini sau ce făcea fiecare: făcea câte o poznă, sau cânta, sau mergea cocoşat. Greuruş, de exemplu vine de la greeruş, sau greiere, adică omului îi plăcea să cânte”, a explicat un alt localnic pentru sursa citată anterior.