Rar auzim o persoană are să spună că-i place să calce rufele. Majoritatea consideră călcatul rufelor o povară deoarece le scapă anumite trucuri pentru a le ușura munca.
Multe gospodine devin nervoase atunci când se află în fața unui munte de rufe care trebuie neapărat puse la punct. Este recunoscut faptul că aproape toate femeile nu consideră călcatul rufelor o activitate plăcută, iar multe nici nu au timpul necesar pentru a acorda o oră două călcatului hainelor membrilor familiei.
Însă există modalități prin care această activitate poate fi mai ușoară, de la uscarea pe umeraș și până la utilizarea unui uscător rufe, sunt foarte multe lucruri pe care le poți face pentru a evita o pierdere de timp care mai şi indispune.
1. Călcarea țesăturilor prea uscate
Cutele sunt mai ușor de îndepărtat de pe țesăturile ușor umede. Dacă nu este convenabil să călcați hainele în timp ce le luați din uscător, utilizați funcția de pulverizare a fierului de călcat pentru a aburi și a înmuia fiecare zonă înainte de a trece fierul de călcat peste ea. Eliminați cutele foarte încăpățânate cu o explozie de abur. De aceea este recomandat să folosim fierul de călcat cu aburi sau un pulverizator cu apă, pentru ca rufele să fie ușor jilave atunci când sunt netezite cu fierul de călcat.
2. Păstrează-ți țesăturile delicate pentru final
Puteți face procesul să meargă mai ușor și puteți evita orice picături călcând mai întâi țesăturile delicate, la setări de temperatură mai scăzute. Apoi mergeți până la bumbac și in.
3. Creșterea temperaturii
Dacă îmbrăcămintea este confecționată dintr-un amestec, selectați setarea pentru materialul mai delicat. Vă va ajuta să călcaţi îmbrăcămintea cum trebuie dacă nu setaţi din grabă o temperatură mai mare crezând că vă ajută să terminați mai repede de călcat.
4. Nu folosiți apă de la robinet
Mașinile de călcat de astăzi pot gestiona apa de la robinet mai bine decât modelele mai vechi. Cu excepția cazului în care apa din zona ta este extrem de dură, nu există niciun motiv să folosești apă distilată. Pentru zonele cu apă de robinet foarte dură, amestecați-o 50/50 cu apă distilată.
5. Nu vă curățați fierul de călcat
Talpa fierului de călcat trebuie curățată destul de des. De ce? Pentru că pe suprafața fierului de călcat se acumulează reziduuri care, în timp, duc la distrugerea hainelor. Trebuie să curățați talpa (partea pe care o folosiți de fapt pentru a călca) ocazional, mai ales dacă a dvs. devine murdară de amidon. Încercați Faultless Iron Cleaner, care va scăpa de reziduurile de pe exteriorul tălpii fără a deteriora mecanismele interioare ale fierului de călcat; aplicați puțin din pastă cu un prosop vechi, apoi ștergeți.
6. Depozitarea fierului de călcat cu apă în el
Goliți întotdeauna rezervorul de apă al fierului de călcat înainte de a-l pune deoparte, mai ales dacă îl depozitați pe talpa acestuia. Acest lucru împiedică excesul de apă să deterioreze părțile interne și să se scurgă și să decoloreze talpa.
Deci, este foarte important să golești rezervorul de apă din fierul de călcat după fiecare utilizare. Mai mult de atât, păstrarea apei în rezervorul fierului de călcat nu este igienic și pot apărea diferite bacterii, motiv pentru care trebuie schimbată la fiecare folosire, relatează goodhousekeeping.