Sari în lac, dacă vrei să te aleagă Google

Sari în lac, dacă vrei să te aleagă Google

Mai mulţi primari din Statele Unite s-au transformat în cascadori, în încercarea de a-i convinge pe şefii Google să construiască gratuit o reţea de internet, pentru circa jumătate de milion de utilizatori.

Primarul din Duluth, un oraş din statul american Minnesota, s-a aruncat în apa rece ca gheaţa a Lacului Superior, în vreme ce un primar din Sarasota s-a scufundat într-un basin cu rechini. Un alt primar a declarat că s-ar arunca dintr-un avion, cu paraşută, bineînţeles.

Toate aceste demonstraţii de curaj nu au menirea de a atrage voturi sau simpatizanţi, ci de a-i face pe şefii companiei Google să aleagă un oraş în care să construiască o reţea de internet. Serviciile vor fi furnizate gratuit şi vor beneficia de ele circa 500.000 de utilizatori. Google încă nu a decis dacă reţeaua va fi dezvoltată doar într-o singură localitate sau în mai multe.

Deşi este cea mai mare economie a lumii, Statele Unite nu au o reţea de internet de mare viteză prea extinsă. Administraţia Obama a prezentat săptămâna trecută un plan care ar trebui să resolve această problemă, însă va mai dura ceva timp până când propunerile vor fi discutate de Congres.

În plus, visteria Statelor Unite a fost greu pusă la încercare de finanţarea programului anticriză, astfel că orice serviciu gratuit este mai mult decât binevenit pentru orice comunitate locală.

Critici comuniste

Dacă primarii americani aproape că nu se dau în lături de la nimic pentru a atrage atenţia şefilor de la Google, compania se confruntă cu critici tot mai dure. Presa chineză a publicat numeroase articole în care jurnaliştii din cea mai populată ţară din lume cer Google să nu politizeze disputa dintre companie şi autorităţile chineze.

“Legislaţia în domeniul internetului este suverană. Din păcate, comportamentul celor de la Google a arătat că această companie nu caută doar să îşi extindă afacerile în China, dar joacă un rol activ în exportul de culturp, valori şi idei”, s-a scris într-un editorial, publicat de Xinhua, agenţia de ştiri controlată de stat. Autorul a criticat conţinutul pornografic, necenzurat de Google, promovarea jocurilor de noroc, a extremiştilor religioşi, a teroriştilor sau a naţionaliştilor extremişti.

Google a anunţat că se retrage din China în aceată primăvară.

Ne puteți urmări și pe Google News