Evenimentul Zilei > Social > Sărbătoare creștină importantă! Zeci de mii de români își sărbătoresc onomastica
Sărbătoare creștină importantă! Zeci de mii de români își sărbătoresc onomastica

Sărbătoare creștină importantă! Zeci de mii de români își sărbătoresc onomastica

Sărbătoare importantă pentru românii ortodocși. Mii de români poartă numele acestui sfânt important.

Pe 8 august creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Emilian Mărturisitorul, care a slujit că episcop al cetății Cizicului, în timpul domniei împăratului Leon Armeanul (813-820). Nevoind să se supună decretelor date de acest împărat, prin care se cerea scoaterea icoanelor din biserici, Emilian a fost supus la chinuri grele.

Emilian, mărturisitorul lui Hristos, a trăit pe vremea împărăţiei lui Leon Armeanul, luptătorul împotriva icoanelor, şi fiind el episcop al Cizicului, de multe ori a fost silit să se lepede de închinarea cinstitelor şi sfintelor icoane, dar nu s-a supus, ci petrecea neclintit întru isprăvile Sfinţilor Părinţi. Pentru aceea a suferit multe chinuri şi surghiunii de la eretici şi pe toate le răbda cu bucurie, având nădejdea că pentru necazurile cele vremelnice va dobândi bunătăţile cele veşnice. Şi astfel, prin grele pătimiri şi prin rele chinuri fiind strâmtorat, a adormit întru Domnul în surghiun şi s-a încoronat cu cununa mărturisirii.

Sfântul Emilian a petrecut în surghiun timp de cinci ani, îndurând dureri și umiliri de nedescris pentru mărturisirea lui ortodoxă. A murit că martir. Alături de alți episcopi.

Mesaje pentru cei Dragi

„Să ai puterea să faci lumea mai bună şi să-i faci fericiţi pe toţi din jurul tău cu bunătatea, dragostea şi frumuseţea sufletului tău! LA MULŢI ANI!”

„Cu simple cuvinte/ Îţi urez fierbinte/ Mulţi ani înainte!/ Ani cu cer senin şi noroc deplin/ Ani cu porţi deschise/ Pentru nenumăratele tale vise!/ LA MULŢI ANI!”

„De ziua ce-ţi surâde-n prag/ Şi-i porţi frumosul nume/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume! LA MULŢI ANI!”

„Din această zi sfântă, în drumul lin al vieții dvs., să răsară mereu câte-o rază de soare care să vă aducă fericire și bucurie. Vă doresc multă sănătate”

„Foaie verde izmă creață, s-ai în cont numai verdeață, cu bascula să cari banii, să ai sănătate de beton și trei iahturi în șopron. LA MULŢI ANI!”

„Îți urez ca ziua ta să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță, iar în lume să găsești numai fericire. La mulți ani!”

„Mult noroc și tot ce-ți doresti. LA MULŢI ANI!”

„Visele și speranțele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun și fericirea să te însoțească mereu! LA MULŢI ANI!”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.