Evenimentul Zilei > Sport > Șarapova ar putea scăpa de suspendare, Lavric și Tofalvi n-au nicio șansă
Șarapova ar putea scăpa de suspendare, Lavric și Tofalvi n-au nicio șansă

Șarapova ar putea scăpa de suspendare, Lavric și Tofalvi n-au nicio șansă

Agenția Mondială Antidrog pregătește o amnistie pentru sportivii care au consumat meldonium în cantități rezonabile și au fost depistați înainte de 1 martie. Benefi ciară ar fi tenismena rusoaică, iar cele două sportive „tricolore” nu pot scăpa de sancțiuni

Biatlonista Eva Tofalvi (37 de ani) a intrat și ea în grupul sportivelor depistate pozitiv, după consumul de meldonium.

Cinci ediții de JO

Românca a fost testată luna trecută după un concurs desfășurat în Norvegia, la Oslo, și foarte probabil își va încheia cariera, după acest verdict.


FOTO: Mirela Lavric va rata JOTofalvi e o sportivă legendară pentru că a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, în 1998, 2002, 2006, 2010 și 2014. Eva a dominat biatlonul românesc, iar acum așteaptă să vadă cât timp va fi suspendată.

Tot în această săptămână a fost depistată pozitiv și Mirela Lavric. Atleta a consumat și ea meldonium, a pierdut medalia de bronz obținută cu echipa de ștafetă, la Mondialul de sală de la Portland, și stă în standby, pentru a afla ce sancțiune va primi. Cert e că Lavric nu va ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În beneficiul Mariei

Meldoniumul a devenit cunoscut odată cu scandalul creat în jurul Mariei Șarapova. Tenismena a consumat această substanță și a susținut că n-a făcut-o într-o perioadă în care nu se afla pe lista medicamentelor interzise.


FOTO: Eva Tofalvi, carieră cu cinci OlimpiadeRusoaica ar putea scăpa de suspendare, pentru că, ieri, Agenția Mondială Antidoping a anunțat că toți sportivii care au cantități mai mici de un microgram, în eșantioanele recoltate înainte de 1 martie, vor fi iertați. Nu e cazul Laurei Lavric și Evei Tofalvi, testate pe 16-20 martie, respectiv 8 martie!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.