Șapte dintre uimitoarele camere de hotel, în miniatură

Sursă foto: Wikipedia

De la țevile de canalizare reciclate din Columbia la sferele suspendate în cer în Canada, camere de hotel capsulă au fost reinventate pentru o nouă generație de călători.

Având în vedere că piața globală a hotelurilor-capsulă ar urma să ajungă la 327 de milioane de dolari până în 2031, au apărut hibrizi curioși pentru a susține tendința și a atrage noi clienți.

Acestea ispitesc generația TikTok cu forme din ce în ce mai ciudate, de la țevi de canalizare reciclate în deșertul columbian până la capsule din era spațială cu un tablou de bord cu comenzi ambientale în centrul orașului Sydney, Australia, toate promițând o experiență unică și povești de împărtășit pe rețelele sociale.

Pe măsură ce conceptul continuă să se reinventeze, iată opt dintre cele mai extraordinare exemple.

Un laborator de somn

laborator de somn

Nine Hours, un lanț de 13 hoteluri din întreaga Japonie, de la Fukuoka, în vest, până la nord-estul insulei Hokkaido, are un produs secundar neobișnuit: date despre somn. În filialele Shinagawa Station (doar bărbați) și Akasaka, oaspeții se pot înscrie la serviciul „9h sleep fitscan”, în care senzorii detectează orice, de la respirație la expresii faciale, pentru a genera un raport de somn care le urmărește ritmul cardiac, identifică apneea în somn și monitorizează chiar sforăitul.

Urcați spre cer

O noapte într-o capsulă de dormit transparentă, agățată de o stâncă deasupra Văii Sacre din Peru, nu este pentru oricine ideea unui sejur relaxant, dar pentru iubitorii de adrenalină, este greu de întrecut, nu în ultimul rând pentru priveliștile incredibile de 300 de grade ale munților din jur și ale condorilor formidabili care îi locuiesc.

O oază în deșert

Hotelul Tubo, La Tatacoa

Hotelul Tubo, La Tatacoa se află la doar 10 minute de mers cu mașina de al doilea cel mai mare deșert din Columbia, eponimul Tatacoa, faimos pentru cerul său senin și înstelat.

După ce ați admirat cactușii gigantici și formațiunile stâncoase ciudate de pe nisipurile de culoarea scorțișoarei din Tatacoa, acest curcubeu de camere mici, cu aer condiționat și piscină comună vă oferă o oază binevenită. Cele 37 de capsule sunt confecționate din țevi de canalizare din beton vopsite în culori dulci, oferind suficient spațiu pentru un pat dublu. Aproape jumătate dintre camere au o baie comună, dar prețul camerei este mic și aveți o grădină umbroasă, un bar și un restaurant la ușă.

Hotel mic, dar liniștitor

KINN Capsule

În interiorul unei clădiri brutaliste din Chinatown din Singapore se află un interior surprinzător de senin. Deschis în 2021 și bazat pe o estetică descrisă drept „minimalistă moale”, KINN Capsule oferă o abordare Zen a conceptului de capsulă, cu pereți vopsiți în tonuri liniștitoare de piersică și camere de dormit din lemn pal, dotate cu lenjerie de pat albă. Chiar și mirosul locului pare un antidot pentru locația sa urbană, deoarece un parfum special al casei conceput pentru a evoca florile sălbatice dintr-o pădure nordică se simte în aer. Există 72 de capsule în total, sigilate cu jaluzele și răspândite în șapte camere, dar atmosfera este mai degrabă de boutique decât de baracă.

O carte la culcare

bicliotecă

O fermă tradițională din noroi și lemn din provincia Zhejiang din estul Chinei a primit o transformare premiată în 2019, când a fost redeschisă ca pensiune cu capsule, librărie și bibliotecă comunitară, cu 20 de locuri de cazare în mici compartimente de mărimea unui pat de o persoană, ascunse între rafturi făcute din bambus local. O puzderie de debarcadere mici sunt conectate prin scări zigzagante care amintesc de potecile șerpuite ale pădurilor înconjurătoare din Tonglu. Este greu de știut ce este mai spectaculos: panourile transparente din podea până în tavan ale clădirii izolate, care o luminează noaptea ca pe o catedrală, sau peisajul montan luxuriant care este vizibil prin ele.

Dragostea pentru dulapuri

În Oud Zuid, unul dintre cele mai luxoase cartiere din Amsterdam, oaspeții plătesc pentru a dormi în dulapuri. Ciudatul hotel De Bedstee se bazează pe tradiția din secolul al XVII-lea a patului olandez bedstee (pat cutie), un pat ascuns în spatele ușilor dulapului pentru a crea un loc de dormit confortabil. Trăsăturile Art Deco ale hotelului și tapeturile în culori acide de la parter fac loc unui design shabby-chic în dormitoarele de la primul etaj, unde ferestrele bedstee sunt încadrate de perdele gingham roșii și mici scări de lemn duc la capsulele de deasupra. Relaxați-vă în mica grădină cu terasă a hotelului sau faceți o plimbare de o jumătate de oră până la Muzeul Rembrandt House din centrul orașului pentru a vedea mai multe paturi istorice în cutie la fața locului.

Pristin și relativ elegant

Un alt hotel cu un miros specific este Resol Poshtel din cartierul Asakusa din Tokyo - prima aventură a lanțului de hoteluri Resol în domeniul paturilor capsulă. Se spune că aroma, care include portocale, mușețel și neroli, induce „un sentiment de calm blând” - un avantaj, probabil, având în vedere condițiile de dormit în comun. La culcare, nu există nimic altceva decât o perdea între dvs. și ceilalți vizitatori, dar puține unități de o stea pot egala curățenia și funcționalitatea acestui hotel, cu perii de păr, papuci și aparate de ras incluse în ofertele gratuite, scrie BBC.