Evenimentul Zilei > Politica > Săptămâna nebună a politicienilor. Politică pe muzică
Săptămâna nebună a politicienilor. Politică pe muzică

Săptămâna nebună a politicienilor. Politică pe muzică

Liberali și pedeliști, exprimând, în diverse grade, bucuria de a fi colegi de partid ca urmare a Congresului de fuziune PNL-PDL de sâmbăta trecută. Flancat de europarlamentarul PDL Daniel Buda și de primarul Brașovului, George Scripcaru (PDL), prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban ia acordurile imnului „Verde-nrourat”.

Apele le-au luat oamenilor casele și politicienilor mințile. „Inundațiile nu mai sunt ce au fost odată”, a declarat ministrul Doina Pană. Și asta în timp ce au fost înregistrate două victime, un tren a deraiat și zeci de oameni au fost evacuați din locuințe. Un alt ministru a tras concluzia că „apa la români aduce noroc”.

 

■ Doina Pană, Ministrul delegat pentru Ape: „Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată, nu mai avem probleme pe râurile mari, avem probleme de foarte scurtă durată, pe suprafețe mici, și cu acumulările de pe versanți, pâraiele ne fac mai mult probleme”.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, la Consiliul Națio nal al PSD: „Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment și eu cred că va aduce noroc și premierului și PSD”.

Liviu Dragnea, la Consiliul Național al PSD: „Olguța, adu-mi niște apă, că tot venim de la ape.”

■ Claudiu Manda, președinte PSD Dolj: „Organizarea la Craiova a Consiliului Național al PSD este de departe cel mai important eveniment politic care a avut loc în județul Dolj în ultimii 20 de ani. Vor veni cele mai importante 5.000 de persoane din România la Craiova”.

Andreea Paul, pe Facebook, de ziua lui Blaga: „La mulți ani sănătoși, înțelepți și victorioși, Vasile Blaga! La mulți ani noului partid mare PNL-PDL, de centru-dreapta, născut chiar de ziua lui Blaga!.”

■ Gheorghe Flutur, secretar general al PDL, către Blaga, de ziua acestuia: „Îți doresc de ziua ta cel mai mare partid de centru-dreapta din istoria celor 20 de ani.”

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților: „Imnul național, «Deșteaptă-te, române», este expresia năzuinței continue a poporului român de a se dezvolta, de a arăta Europei și lumii întregi cât suntem de valoroși”.

■ Liviu Dragnea, la Comandamentul de urgență: “Să închidem școlile și grădinițele”. Remus Pricopie, ministrul Educației: „Știți, suntem în vacanță cu elevii”. (Carmen Vintilă)