„Coldea încearcă să îi influențeze prin șantaj, atenție subliniez ȘANTAJÎNDU-I, fiindcă au avut o problemă  fie cu copilul, soția, mama”, a afirmat Vanghelie.

Realizatorul emisiunii a făcut observația că un articol a apărut acum câteva zile pe site-ul g4media care aparține lui Dan Tăpălagă, susținător al binomului SRI-DNA. Articolul îl viza pe  șeful Departamentului Securităţii Naţionale de la Palatul Cotroceni,  consilierul prezidențial Ion Oprișor, care era acuzat de un procuror DNA, apropiat al Laurei Codruța Kovesi, că ar fi cerut mese gratuite de la DIPI, serviciul secret de la Ministerul de Interne, scrie Flux24.

„D.I.P.I. s-a adresat şi Departamentului Securităţii Naţionale, din cadrul Administraţiei Naţionale, pentru a opina cu privire la punctul de vedere al C.S.A.T. (!?). Răspunsul negativ primit a fost semnat de către Oprişor Ion, consilier prezidenţial şi şeful Departamentului Securităţii Naţionale, membru al C.S.A.T., cel care, potrivit probelor administrate în dosarul nr. 20/P/2016 (dosarul prin care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea – n.r.), a apelat în scris la generozitatea conducerii D.I.P.I., pentru a asigura o masă de protocol, din fondurile operative ale D.I.P.I., faptă pentru care inculpatul Nicoale Gheorghe (fostul şef al DIPI – n.r.) a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr. 20/P/2016. Răspunsul formulat de către Oprişor Ion, care nu avea legitimitatea de a hotărî în locul C.S.AT., a fost formulat în termeni generali, fără a constitui un răspuns în concret la solicitarea DNA”, susținea Florentina Mirică.