Sandu Geamănu, reţinut pentru omor şi violare de domiciliu

Sandu Geamănu, reţinut pentru omor şi violare de domiciliu

Poliţiştii bucureşteni l-au reţinut pe Alexandru Ion, zis „Sandu Geamănu”, acuzat că, împreună cu alţi doi indivizi, l-a torturat şi tâlhărit, în urmă cu doi ani, pe un bătrân de 74 de ani care a decedat din cauza loviturilor încasate.

„Mascaţii” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei Capitalei au scotocit, astăzi, patru case în căutarea celor trei şi a unui alt complice. În cele din urmă, a fost prins Sandu Geamănui şi un alt individ. Cei doi au fost duşi la sediul Poliţiei Capitalei şi sunt interogaţi la această oră. Tâlhăria în care a fost implicat cunoscutul interlop bucureştean a avut loc pe 19 noiembrie 2008. Din datele strânse de anchetatori reiese că Geamănu, împreună cu Tinel Nicolae ( de 31 ani), care a fost implicat şi în furtul maşinii lui Gigi Becali, dar şi un alt complice, David S., de 24 ani, au aflat că Nicolae Zdoca, capul unei familii de machedoni instariţi din Capitală, are bani şi bunuri de valoare în casă. Cu cagule pe faţă, tâlharii au intrat cu forţa în locuinţa omului şi l-au bătut cu bestialitate ca să le spună unde ţine banii. Ei i-au furat 250.000 de lei, autoturismul de lux Audi Q7 şi mai multe bunuri. Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la 490.000 de lei. În urma bătăii primate, Zdoca a murit la spital pe 1 martie 2009.

Din cercetările poliţiştilor reiese că, imediat după tâlhărie, autoturismul Audi Q7 a fost ascuns. După o perioadă de timp, Sandu Geamănu şi ceilalţi doi, cunoscuţi ca recuperatori şi hoţi de maşini de lux, i-au vândut maşina bucureşteanului Adrian S., de 35 ani. Acesta din urmă a modificat elementele de identificare ale maşinii şi a revândut-o lui Geamănu ca totul să pară legal. Azi dimineaţă, la solicitarea Parchetului Bucureşti, poliţiştii au pus mâna pe doi dintre infractori. Ei sunt cercetaţi de procurori pentru omor calificat şi omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave şi violare de domiciliu.

Ne puteți urmări și pe Google News