Conducerea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol nu a avut nicio reținere în a primi repatriații care, pentru a ajunge acasă, sunt obligați să treacă printr -o perioadă de carantină de 14 zile. Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța din data de 20 martie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a fost desemnat spațiu de carantinare instituționalizată pentru persoanele repatriate din zonele cu risc ridicat de infectare cu virusul COVID-19.

     

”În noaptea de luni spre marți, la ora 1.00, au fost primite în găzduire primele 109 persoane sosite din Italia, cărora li s-au alăturat alte 178 de persoane în seara de marți. O altă aeronavă a aterizat miercuri seară pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, o parte dintre pasageri fiind aduși tot la noi”, spune Roxana Almășan, managerul Sanatoriului Techirghiol. Sunt oameni din toate colțurile țării, de toate vârstele, chiar și două femei gravide. Angajații sanatoriului sunt cei care au grijă de repatriați ca și cum le-ar fi pacienți.

       

 

Colectivul sanatoriului muncește non stop astfel încât persoanele carantinate să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a putea depăși această perioadă, cu o grijă specială pentru sănătatea personalului propriu. În această perioadă se păstrează, în permanență, legătura cu un medic infecționist și un medic epidemiolog ce au ajutat la stabilirea celor mai bune circuite pentru diminuarea riscului de infecție.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE