Sănătatea românească, la pământ! Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL responsabil cu Sănătatea, a lansat atacuri dure la adresa PSD, spunând că partidul și-a batur joc de sănătatea românilor în anii în care a fost la putere. Potrivit lui Cristian Busoi, Guvernul Dăncilă trebuie demis, România având nevoie de un guvern capabil și responsabil. Cristian Bușoi mai afirmă că PSD nu a reușit să dea în folosință niciun spital , toate cele 8 spitale regionale promise în campania electorală fiind doar la stadiul de promisiuni.

„În toți acești ani în care PSD a avut toată puterea, nu au reușit să dea în folosință niciun spital. Acest guvern trebuie să plece pentru că este incapabil să ofere românilor servicii de calitate. În continuare, românii stau la cozi în spitale. Sunt zile întregi în care sistemul care operează cardurile de sănătate se blochează. Medicii nu pot lucra, paciențîi sunt obligați să aștepte”, spune Bușoi.

„Suntem în epoca tehnologiei și noi nu suntem în stare să digitalizăm serviciile medicale. Sunt fonduri europene puse la dispoziție pentru acest lucru, dar Guvernul României nu e în stare să le absoarbă. Guvernul PSD a tratat accesul la medicamente într-un mod iresponsabil. Din cauza populismului tipic stângii, ”prețul cel mai mic” am ajuns în situația în care 3.000 de medicamente au dispărut de pe piață. Un populism ieftin a dus și duce la o criză pe care o resimt paciențîi”, spune Cristian Bușoi.

Liberalul mai afirmă că s-au făcut prea puține lucruri pentru tratarea pacienților care au suferit arsuri, după aproape 4 ani de la Colectiv, fiind date în folosință doar trei paturi pentru arși.

„Nicio reformă nu a fost făcută în sistemul medical”

Cristian Bușoi mai spune că medicii au salarii mari și binemeritate, dar ei continuă să plece și să opereze afară pentru că în spitale condițiile sunt încă dezastruoase.

„Fondurile sunt insuficiente. Medicii trebuie să îi roage pe pacienți să vină cu medicamente de acasă, să își aducă rude că să aibă grijă de ei cât stau în spital, pentru că nu există suficiente asistente. În continuare medicii tineri nu pot fi integrați, termină rezidențiatul și nu își găsesc posturi, nu se pot angaja și rămân pe baza unor contracte de gărz.Este momentul că PSD să plece.

Incompetența, populismul și demagogia trebuie să iasă din clădirea Guvernului. Parlamentarii au obligația morală să demită cel mai incompetent guvern din istoria României’, se arată în comunicatul de presă semnat de Cristian Bușoi.

Te-ar putea interesa și: