Este de notorietate faptul că reprezentanții USR s-au opus construirii unui nou spital, proiectat  la o capacitate de 1000 – 1100 de paturi, unde urmau a fi relocate: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi şi Institutul  Mama şi Copilul.

Acum, în plină pandemie de coronavirus, USR-ista Clotilde Armand pune mai presus interesul propriu, de a-și face campanie electorală, știut fiind interesul acesteia de a ocupa fotoliul de primar al Sectorului 1, în detrimentul sănătății cetețenilor sectorului.

Străzile, locurile publice şi chiar scările de bloc din Sectorul 1 au fost deja dezinfectate de mai multe ori de către echipele administrației locale. Străzile şi trotuarele au fost spălate cu detergent stradal concentrat, care nu produce un impact negativ asupra mediului, în timp ce locurile publice şi scările de bloc au fost igienizate cu substanţe dezinfectante. Sub masca unei false griji faţă de cetățeni, Armand pune bețe în roate unei acțiuni necesare, cerute chiar de locuitorii sectorului.

Ea încearcă să inducă ideea că ar putea fi ceva în neregulă cu substanţele dezinfectante folosite. Şi cere certificat de conformitate, informaţii despre achiziţie, tipul virucidului folosit etc. Răfuielile politice sunt mai presus de siguranța locuitorilor sectorului. Mai ales că achizițiile și certificatul de conformitate sunt publice. Experţii au stabilit tipul virucidului folosit. În plus, este o stare de urgență instaurată și în joc este sănătatea cetățenilor.

În lipsa unui nou spital, ramas doar în stadiu de proiect, Sectorul 1 a lansat la Centrul Multifuncțional Caraiman conceptul de telemedicină în care suspecţii de coronavirus aflaţi în izolare sau în carantină sunt monitorizaţi cu monitoare Holter pentru a evita contaminarea accidentală şi pentru a fi sesizată imediat apariţia febrei şi a altor simptome.

Când era ministru al Sănătății, Victor Costache, a salutat măsurile luate la nivelul Sectorului 1, semnând cu primarul Dan Tudorache un protocol de colaborare prin care s-a preluat şi extins folosirea holterelor pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare sau în carantină. Respectivul centru a fost prezentat că o reușită în cadrul unei conferințe UE cu miniștri Sănătății.

Clotilde Armand și-a lansat pe 1 martie , candidatura la Primăria Sectorului 1, și a spus că PNL trebuie să facă pasul înapoi în acest sector.