La Valence, prefectura aşteaptă între 6.000 şi 10.000 de manifestanţi.

La Marseille, Vestele Galbene au planifcicat ca preludiu o defilare spre Portul Vechi, ca un ’’ zid al ruşinii’’ în memoria celor 14 persoane moarte (11 în Franţa şi 3 în Belgia), ca urmare a manifestărilor începând din 17 noiembrie anul trecut. Vestele Galbene vor fi prezente de asemenea la Nancy  ’’împotriva violenţelor poliţiştilor’’.

Stilourile Roşii– Altă manifestare naţională în această sâmbătă, în Franţa,  este aceea a profesorilor. Ea se va derula în patru zone geografice: Paris, Lyon, Nice şi Bordeaux. Mişcarea Stilourilor Roşii a fost îniţial lansată pe Facebook. Mii de profesori  ’’supăraţi’’ şi ’’uitaţi’’ de către guvenanţi, vor la rândul lor să se facă ascultaţi reclamând o reevaluare a salariilor lor şi a meseriei pe care o practică.

Venezuela– Manifestaţie la chemarea lui Juan Guaido, preşedintele autoproclamat al Venezuelei. Joi, în faţa domiciliului său din Caracas, cu fiica sa de 20 de luni  în braţe şi cu soţia alături, a denunţat tentativele de intimidare a rudelor sale. Iar din punctul lui de vedere, un singur om este răspunzător: socialistul Maduro. Dar preşedintele opoziţiei şi al Adunării naţionale, nu se va da bătut. ’’Nu mă va intimida’’, a proclamat el în faţa jurnaliştilor, titrează Le Point.