Evenimentul Zilei > International > Salvini anunță „Primăvara Europeană”: AXA Italia – Polonia va ÎNLOCUI axa Germania – Franța
Salvini anunță „Primăvara Europeană”: AXA Italia – Polonia va ÎNLOCUI axa Germania – Franța

Salvini anunță „Primăvara Europeană”: AXA Italia – Polonia va ÎNLOCUI axa Germania – Franța

Matteo Salvini dorește o platformă europeană în zece puncte pentru apărarea frontierelor, a familiei și a valorilor europene tradționale.

Matteo Salvini, liderul de facto al guvernului italian, a declarat miercuri la Varșovia că Italia și Polonia vor fi „protagonistele noii primăveri europene” care va reforma Uniunea Europeană.

Oficialul de la Roma a rostit aceste cuvinte în fața presei, înaintea unei întâlniri cu Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului de guvernământ Lege și Dreptate (PiS).

 „Europa s-a obișnuit de ani de zile să vorbească de axa franco-germană, dar noi ne pregătim pentru un nou echilibru și o nouă energei în Europa”, a mai spus Salvini.

„Polonia și Italia vor fi, cu siguranță, protagonistele acestei noi primăveri europene, a acestei renașteri a adevăratelor valori europene, cu mai puțini bani, mai puțină birocrație și mai multă muncă, mai multă familie și mai ales mai multă securitate”, a explicat liderul formațiunii naționaliste Liga.

„Securitatea nu se obține ajutându-i pe contrabandiști, pe traficanți și ONG-urile complice, ci prin apărarea dreptului fiecărei țări de a-și apăra frontierele. Cine cedează șantajului Bruxellles-ului sau al ONG-urilor face un deserviciu nu doar italienilor ci tuturor europenilor”, a adăugat Salvini.

La ieșirea de la întâlnirea cu Kaczynski, Salvini a declarat:

„Am propus, pentru a depăși diferențele dintre partide, care au drept cauză rațiuni geografice și de tradiție culturală, un contract pentru Europa, un Pact pentru Europa, care încă nu există. Nu am venit cu un produs finit. Putem propune o platformă pentru Europa în zece puncte în legătură cu care italienii, polonezii, olandezii, spaniolii, danezii să decidă dacă sunt de acord sau nu.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: