Evenimentul Zilei > Actualitate > Salvamar, bătut de un turist pe care îl salvase de la înec
Salvamar, bătut de un turist pe care îl salvase de la înec

Salvamar, bătut de un turist pe care îl salvase de la înec

Un turist, aflat în vacanță la Eforie Nord, s-a ales cu dosar penal pentru loviri și alte violențe după ce a bătut un salvamar care l-a scos din valuri și l-a adus la țărm, salvându-i viața. Este al treilea caz de agresiune, din acest sezon estival, la adresa salvamarilor.

S-a întâmplat, puțin înainte de prânz, pe plaja din Eforie Nord, când un turist a fost văzut înotând dincolo de geamandură, valurile fiind periculoase. Un salvamar a înotat după el și l-a ajuns în câteva minute.  Salvatorul i-a explicat turistului că trebuie să vină spre țărm, fiind în pericol să se înece și că în timp ce se roagă de el, altcineva poate avea nevoie de ajutor. S-a lăsat cu replică dure în larg, din partea turistului, și cu greu, salvamarul l-a adus la țărm pe individul aflat la un pas să se înece.

 

Au urmat scene șocante. “Eram chiar aici. La un moment dat am văzut salvamarul la pământ, cu sânge la gură. Când s-a ridicat de jos, respectivul care l-a lovit era mai în spate, s-au încăierat, au fost despărțiți, după care au intervenit organele de ordine”, a povestit un martor. Colegii salvamarului au făcut scut în jurul celui lovit, iar poliția l-a luat pe agresor și l-a dus la sediul din Eforie. Victima a depus plângere împotriva turistului.

Este al treilea caz de agresiune, cu salvamari victime, din acest sezon estival. În urmă cu trei  săptămâni, la Costinești, un alt salvamar a fost bătut când a scos un turist din apă. La începutul sezonului, la Eforie, un salvamar a fost lovit in burtă, tot de la un turist. Iar în urmă cu trei ani, pe plajă din Mangalia salvamarii au scos din valuri un bărbat care era în pericol de inec. Ulterior, salvatorii au fost dați în judecată de turistul salvat, acuzându-i de agresiune.