Salarii de 2.600 de euro pe lună. Germania caută educatoare românce. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Germania se confruntă cu o lipsă de persoanal în învățământul preuniversitar. Grădinițele caută educatoare românce, iar ofertele sunt tentante: salariile depășesc 2. 000 de euro pe lună.

Mai multe grădinițe din Germania au anunțat că sunt în căutare de educatoare. Anunțurile au ajuns până în România, iar salariile par tentante pentru românce: 2. 600 de euro/lună, față de aproape 3.000 de lei lunar, cât câștigă un educator fără prea multă experiență în țara natală.

O mulțime de posturi libere sunt în Landul Baden-Wurttemberg, unde înscrierile se fac până la finalul lui octombrie. Educatoarele interesate se pot adresa agențiilor județene de ocupare a forței de muncă, pentru a afla adresele grădinițelor la care pot aplica și informații despre noul post.

Se cere diploma de specializare

Persoanele care aplică la aceste posturi trebuie să aibă studii încheiate în pedagogie de gradiniţă, ştiinţe educaţionale, socio-psihopedagogie sau învăţământ preşcolar. Experiența în interacțiunea cu copiii trebuie să fie între 6 luni și 6 ani, iar cunoașterea limbii germane este o bilă albă, dar nu obligatorie. Educatoarele au la dispoziție cursuri unde pot învăța limba germană.

Alte calități după care sunt angajate noile educatoare sunt capacacitatea de adaptare, de a lua decizii rapid, de a participa la cursuri de perfecționare.

Salariu tentant, peste 2600 de euro

Salariul poate ajunge la 2600 de euro/lună, iar unele grădinițe oferă și cazare. Un alt aspect tentant pentru românce este posibilitatea de avansare și bonusuri lunare.

Condiții de călătorie în Germania

Obligația de înregistrare a întrării în Germania se aplică tuturor persoanelor care în ultimele 10 zile anterioare întrării pe teritoriul german s-au aflat în zone de risc, inclusiv România. În acest scop, călătorii trebuie să înregistreze online toate datele solicitate, precum și să încarce în sistem eventualele documente justificative privind testarea, vaccinarea sau vindecarea, urmând a primi o confirmare într-un document format tip pdf. Confirmarea trebuie să fie disponibilă și să poată fi prezentată/predată la cererea autorităților sau a companiei de transport.

Întreaga procedură poate fi efectuată, inclusiv în limba română, prin intermediul portalului: www.einreiseanmeldung.de. Obligația de autoizolare / carantină se aplică, cu unele excepții, persoanelor care vin din zone de risc. Pe timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinței sau primirea de vizitatori, încălcarea regulilor fiind sancționată cu amenzi.

Perioada de autoizolare este de 10 zile în cazul sosirii din zone de risc cu incidență ridicată respectiv de 14 zile pentru cele cu variante de virus”, potrivit MAE.