Sală de sport blocată pentru miuţa lui Ponta

Sală de sport blocată pentru miuţa lui Ponta

La Motru, elevii din şapte clase au trecut la „sportul teoretic“, din cauza unui meci de fotbal între PSD-işti. Ei au fost trimişi în sălile de clasă, deşi beneficiază de o sală de sport nouă. Motivul: vicepreşedintele PSD Victor Ponta, deputat de Gorj, a făcut o vizită în oraş şi a vrut să verifice, pe dinăuntru, starea sălii de sport. Elevii care aveau ore în acest interval şi-au desfăşurat cursurile în sălile de clasă, unde profesorii de sport le-au predat regulile de desfăşurare a jocurilor sportive şi „protecţia muncii“.

Elevii de la Şcoala Generală nr. 2 şi cei de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“, din municipiul Motru, nu şi-au mai putut desfăşura cursurile de educaţie fizică din cauza unui meci de fotbal care a avut loc în sala de sport, între echipa deputatului PSD Victor Ponta şi cea a primarului oraşului, Dorin Hanu (PSD). Meciul de fotbal a avut loc joia trecută, între orele 16.00 şi 18.00.

Alexandru Gridan, profesor de sport la Şcoala Generală nr. 2, a spus că orarul a fost modificat pentru a lăsa sala la dispoziţia lui Ponta: „A venit administratorul sălii de sport şi a spus că vine o comisie de la Bucureşti, cu Adrian Năstase şi Victor Ponta, să inspecteze sala construită în timpul lui Năstase. Am vorbit cu colegul meu şi am decis să facem o schimbare de orar. Nu am auzit că au jucat fotbal. Nu ştiu ce au făcut între ora 4 şi 6. Nu a fost nicio presiune din partea nimănui. Nu s-a bulversat cu nimic procesul de învăţământ. S-a făcut o chestie teoretică“. Educaţie fizică în clasă Ion Sanda, directorul Şcolii Generale nr. 2, spune că sala a fost ocupată timp de trei ore, iar în această perioadă acolo ar fi trebui să se desfăşoare cursuri: „Sala de sport nu e a şcolii. E o hotărâre a consiliului local în care se specifică faptul că sala se poate închiria cu 300.000 de lei pe oră în afara programului şcolilor. A venit administratorul sălii şi i-a rugat pe profesorii de sport să-i lase să joace un fotbal. Au lăsat copiii în clase. Între orele 4 şi 7 trebuiau să-şi desfăşoare cursurile de educaţie fizică elevii de la şcoala generală şi de la colegiu. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de când e sala de sport. Copiii au rămas în sala de clasă. Şi eu eram când a venit administratorul. A spus că a primit telefon de la şefu’, că aşa îi spune domnului pirmar, că are o treabă la sala de sport şi dacă poate să lase sala liberă“.

„L-am învins pe domnul Ponta“

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, care a anunţat recent că pleacă de la PRM pentru a candida la alegerile locale pe listele PSD, a recunoscut că a jucat fotbal în sala de sport împreună cu deputatul Victor Ponta. Acesta a spus că a fost un meci prietenesc şi că sala a fost închiriată doar pentru o oră organizaţiei locale PSD Motru.

„O singură oră a fost sala închiriată de către organizaţ ia PSD Motru, cu acte legale prin aprobarea pe care le-am dat-o eu. A fost o singură oră, pentru că dacă jucam trei ore ar fi însemnat să jucăm în echipa naţională a Braziliei. A fost o întâlnire pe care am avut-o cu domnul deputat Ponta şi a solicitat să facă acest meci de fotbal cu noi. Nu ştiu dacă un meci de fotbal între Ponta şi Hanu trebuie să fie atât de mediatizat. Pot spune cu satisfacţie că l-am învins pe domnul Ponta. Am discutat cu administratorul şcolii, care a luat legătura cu profesorii de sport şi de comun acord s-a hotărât să-şi desfă- şoare ora în altă locaţie“, declarat Hanu. „Nu mă interesează ce o scrie «Evenimentul zilei»“ Întrebat despre meciul de joi seară din sala de sport a elevilor, deputatul PSD-ist Victor Ponta s-a enervat şi a dat vina pe senatorul PRM Ilie Petrescu.

„Văd că e o mare supărare că am mers la Motru şi m-am întâlnit cu Hanu şi cu viceprimarul. Petrescu moare de supărare că m-am văzut cu cei doi. Eu zic să mă executaţi. Habar nu am. Nici nu ştiu ce şcoală sau liceu este acolo. Eu am fost acolo să mă văd cu primarul şi viceprimarul, şi faptul că Petrescu rămâne fără primar... Acum sigur că «Evenimentul zilei» o să ţină parte PRM-ului. Scrieţi ce vreţi. Nu mă interesează ce o scrie «Evenimentul zilei». Cred că vreţi să vă câştigaţi banii în felul acesta şi să vă mulţumiţi şefii“, a acuzat liderul social-democrat.