Evenimentul Zilei > International > ŞAH la regină! Bijuteriile coroanei sunt în PERICOL. Ce fac faimoşii beefeaters
ŞAH la regină! Bijuteriile coroanei sunt în PERICOL. Ce fac faimoşii beefeaters

ŞAH la regină! Bijuteriile coroanei sunt în PERICOL. Ce fac faimoşii beefeaters

Sindromul „vestelor galbene” a ajuns şi la Londra. Vineri, gardienii celebrului Turn al Londrei au îmbrăcat vestele galbene în semn de protest la sistemul de pensionare votat de curând în Parlamentul Marii Britanii. Faimoşii 'beefeaters' au anunţat că vor intra în grevă.

Ultima grevă a gardienilor a fost în urmă cu 55 de ani, potrivit agerpres.ro

 

Angajaţii organismului care se ocupă de întreţinerea palatelor regale (Historic Royal Palaces – HRP), printre care faimoşii 'beefeaters' de la Turnul Londrei sau colegii lor, gardienii de la Palatul Kensinghton, reşedinţa lui Henry VIII, amplasată mai sus pe malurile Tamisei, au luat decizia de a face grevă astfel că pichete de grevă vor fi amplasate în faţa ambelor clădiri istorice în ziua de 8 ianuarie 2019. Angajaţii HRP sunt nemulţumiţi de decizia societăţii de a înlocui actualul lor sistem de pensionare cu unul nou, care prevede în principal cotizaţii mai mari din partea angajaţilor.

"Cei mai tineri angajaţi vor pierde mulţi bani din cauza noului plan de pensii", a declarat unul dintre angajaţii HRP.

În schimb, conducerea societăţii HRP a subliniat că cele două palate vor rămâne deschise publicului în timpul grevei.

"Chiar dacă respectăm în totalitate dreptul membrilor de sindicat de a organiza acţiuni sindicale, această grevă ne dezamăgeşte şi nu ne va schimba decizia", a declarat directorul general de la HRP, John Barnes.

Gardienii „beefeaters” sunt în serviciul coroanei începând din secolul al XV-lea, numele lor provenind de la raţia de carne de vită pe care o primeau în fiecare zi. Renumiţi pentru uniforma lor roşie, 'beefeaters' păzesc bijuteriile coroanei şi servesc drept ghizi pentru cei care vizitează Turnul Londrei. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: