Ironia lui Cîțu vine după ce Fifor a susținut că cea mai mare manipulare a partidelor de opoziție este cea referitoare la faptul că majorările salariilor au fost „mâncate de inflație”. Secretarul general al PSD a arătat că salariul mediu net a fost majorat în iulie la 3.142 lei, față de 2.046 lei în 2016, ceea ce a condus la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

În schimb, liberalul consideră că înainte ca social-democrații să preia guvernarea deja în România exista deflație, adică prețurile scădeau și, prin urmare, puterea de cumpărare a românilor creștea „fără să intervină PSD”. Cîțu concluzionează că totul este „simplu de înțeles, chiar și pentru un secretar general de la PSD”.

„Lecție scurtă de economie pentru și pe înțelesul secretarului general al PSD.

Până să vină PSDragnea la guvernare în România aveam defalție- prețurile scădeau.

Acum atenție că este simplu.

Puterea de cumpărare a românilor CREȘTEA fără să intervină PSD.

Asta e tot. Simplu de înțeles. Chiar și pentru un secretar general de la PSD.

Cu plăcere”, a scris senatorul PNL, pe Facebook, miercuri.

Cu două zile în urmă, Mihai Fifor acuza partidele de opoziție că manipulează atunci când susțin că majorarea salariilor a fost una din cauzele accentuării inflației și că acest lucru este contrazis de faptul că puterea de cumpărare a românilor a crescut din 2016, când Executivul era condus de Dacian Cioloș.

„Cea mai mare manipulare a partidelor de opoziție este că majorările de salarii au fost „mâncate de inflație”.

Toate datele economice arată cât de mare este această minciună.

Salariul mediu net, în mână, a ajuns în iulie la 3.142 lei, față de 2.046 în 2016 – o creștere de peste 53% pe toată economia, nu doar la bugetari.

Tot din 2016, prețurile au crescut cu circa 8%. Faceți singuri comparația!
Românii cumpără mai multe automobile noi, mai multe electrocasnice și mai multe alimente cu o calitate superioară. Iar numărul celor care își permit o vacanță în țară sau în străinătate a crescut exponențial. Asta înseamnă creșterea puterii de cumpărare!

Da, sunt încă mulți cetățeni care trăiesc sub media dată de INS. Ei sunt prioritatea noastră, pentru că scopul nostru e de a aduce cât mai mulți români în clasa de mijloc, așa cum am promis. Și chiar o facem!

Numărul persoanelor în deprivare materială severă aproape s-a înjumătățit în această guvernare de la 4,7 milioane în 2016, am ajuns la 2,5 milioane.

Deci, înainte de a vota în noiembrie, comparați cu luciditate aceste date cu politicile de austeritate anunțate deja de partidele care au refuzat semnarea Pactului pentru bunăstarea românilor! Votați pentru pensia sau salariul vostru!”, a postat Mihai Fifor, luni, pe pagina sa de socializare.