Evenimentul Zilei > Politica > Săftoiu ANUNȚĂ poziția PNL legată de SUSȚINEREA lui Cioloș ca premier după parlamentare
Săftoiu ANUNȚĂ poziția PNL legată de SUSȚINEREA lui Cioloș ca premier după parlamentare

Săftoiu ANUNȚĂ poziția PNL legată de SUSȚINEREA lui Cioloș ca premier după parlamentare

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, că partidul va decide după scorul final al alegerilor parlamentare dacă îl va susține pe Dacian Cioloș în funcția de premier, în cazul în care formațiunea va reuși să formeze majoritatea.

”După scorul final, vedem cum formăm majoritatea și atunci vom decide dacă-l susținem sau nu pe Dacian Cioloș. Noi respectăm dorința ca ei să-și ducă mandatul până la capăt în calitate de tehnocrați. Eu mi-aș fi dorit să fac acest pas… îmi doresc ca toți cei care declară că au demarat proiecte, că le plac și că vor să le continue să facă acest pas, pentru că altfel partidele nu se pot reînnoi”, a afirmat Adriana Săftoiu.

În legătură cu discursul lui Klaus Iohannis, care a anunțat că nu va desemna în funcția de premier o persoană urmărită sau condamnată penal, Săftoiu este de părere că atât PNL, cât și celelalte partide, trebuie să se ralieze la mesajul președintelui. 

”Toată lumea vorbește despre nevoia de a avea o clasă politică curată (…) Nu cred că Ponta sau Dragnea nu-i dau dreptate lui Iohannis, dar fiind ei în cauză nu le rămâne decât să aibă această atitudine virulentă (…) Cred că un partid care vine și propune un prim-ministru care are o condamnare definitivă are o atitudine sfidătoare față de cetățeni”, a explicat aceasta.

Cred că Blaga e nevinovat

În legătură fostul co-președinte al PNL Vasile Blaga, care a demisionat din funcție după ce procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de el, Adriana Săftoiu spune că are o experiență ”foarte mare” în ceea ce privește campaniile electorale, pe care ”ar fi o ipocrizie să spunem că o putem ignora”. 

”Eu chiar cred că Blaga e nevinovat. Mă deranjează că sunt ani care curg din momentul în care acuzi un om… și nu se mai finalizează procesul. Omul rămâne cu această imagine și uităm dacă au primit sau nu verdict”, a declarat Săftoiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că e posibilă o colaborare între liberali și USR, partidul lui Nicușor Dan după alegerile parlamentare.

”E posibilă o colaborare cu USR, dar după alegeri. Vreau să cred că listele pe București vor arăta așa cum ne dorim cu toții. Nu-l așteptăm pe Cioloș în PNL, veți avea alte surprize”, a concluzionat Adriana Săftoiu.