La fel ca mulţi oameni de pe planetă, nici Thomas Macias nu credea în pericolul pe care îl reprezintă acuala pandemie pentru sănătatea noastră.

Astfel a decis să iasă la un grătar cu prietenii… A fost ultima lui amintire plăcută întrucât în scurt timp după aceea a murit.

a scris pe Facebook că s-a simțit vinovat că a pus viața familiei sale în pericol de a participa la un grătar cu prietenii

Un bărbat din California care a participat la un grătar cu prietenii a împărtășit o scrisoare emoțională cu o zi înainte de a muri de coronavirus, în care și-a exprimat regretul pentru încălcarea îndrumărilor de distanțare socială și a încurajat oamenii să poarte măști.

El fost testat pozitiv pentru coronavirus pe 18 iunie, iar două zile mai târziu scria un mesaj emoţionat pe Facebook, simţind că viaţa lui este în pericol.

Thomas Macias regreta vizitat cu prietenii în Lacul Elsinore, în afara Los Angeles-ului, dar şi faptul că şi-a pus expus familia ca un inconştient.

Lamentările şoferului de camion erau tardive… La o zi după ce a publicat acel mesaj, el a decedat din cauza Covid-19. Şi avea doar 51 de ani…

„Am dat de d—u și am ieșit acum câteva săptămâni și am contractat coronavirusul.

Din cauza prostiei mele, le-am pus în pericol pe mama și surorile mele. Am pus în pericol sănătatea familiei mele.

Aceasta a fost o experiență foarte dureroasă”, scris Macias în scrisoarea citată de NBC News.

Macias a continuat cu o pledoarie pentru prietenii săi de pe Facebook, pe care i-a sfătuit să ia în serios avertismentele oficialilor din Sănătate.

„Aceasta nu este o glumă. Dacă trebuie să ieși, poartă o mască și practică distanțarea socială. Să nu fii un idiot ca mine.

Sperăm că voi putea supraviețui acestei situaţii cu ajutorul lui Dumnezeu”, a scris californianul în finalul mesajului său.

Macias a avut diabet, care se numără printre afecțiunile care l-au expus unui risc crescut pentru o boală severă cum este Covid-19, potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor.

Cumnatul lui Macias, Gustavo Lopez, a declarat că înainte de grătar, el avea o părere bună despre distanțarea socială, dar a decis să participe pentru că se simțea izolat.

„Oriunde a mers, și-a făcut prieteni instantaneu. Îi lipseau prietenii și îi lipsea familia.

De îndată ce au ridicat unele dintre restricții, el s-a simțit liber și a plecat din păcate la această întâlnire pentru a fi alături de prietenii săi, iar acesta a fost rezultatul”, a declarat Lopez pentru CNN.

La scurt timp, un alt prieten care a participat de asemenea la grătar a venit să-i spună lui Macias că avea coronavirus.

Lopez a spus că prietenul ştia despre diagnostic când a mers la grătar, dar nu a crezut că n-ar putea infecta pe nimeni, deoarece nu avea simptome.

Joi după-amiază, au existat cel puțin 239.764 de cazuri și 6.168 de decese atribuite coronavirusului în California, potrivit The New York Times.

California a înregistrat cel mai mare număr total de noi infecții la 30 iunie, 8.158.

SUA, între timp, au înregistrat cel puțin 2,7 milioane de cazuri și 128.103 decese din cauza noului coronavirus.

sursa: people.com