Evenimentul Zilei > International > „Să facem în așa fel încât CĂLUGĂRII din MĂNĂSTIRI să simtă grija partidului COMUNIST!”
„Să facem în așa fel încât CĂLUGĂRII din MĂNĂSTIRI să simtă grija partidului COMUNIST!”

„Să facem în așa fel încât CĂLUGĂRII din MĂNĂSTIRI să simtă grija partidului COMUNIST!”

Autoritățile chineze le cer călugărilor tibetani să se dedice practicilor Partidului Comunist în aceeași măsură în care se dedică practicilor religioase.

Liderul Partidului Comunist din Regiunea Autonomă Tibet a declarat miercuri că mănăstirile budiste trebuie să devină adevărate centre de „patriotism” pentru a pune în practică ideologia comunistă.

Nu este prima oară când China încearcă să le impună călugărilor tibetani idealurile comuniste. Guvernul ateu de la Beijing duce o campanie asiduă pentru a-l denigra pe Dalai Lama, liderul religios tibetan din exil și de a marginaliza cultura tibetană. La rândul ei, populația tibetană și-a exprimat în repetate rânduri protestul față de lipsa de respect a comuniștilor față de credința lor. Auto-incendierile călugărilor tibetani au devenit simbolul rezistenței Tibetului în fața tăvălugului comunist.

Cei circa 50.000 de călugări tibetani ar trebui să vadă în conducătorii de la Beijing niște „prieteni”, a declarat miercuri, 8 aprilie, Chen Quangbo, șeful regional al Partidului Comunist, scrie The Guardian.

În revista Qiushi, a Partidului Comunist, Chen a scris:

„Să facem în așa fel încât călugării și maicile din temple și mănăstiri să simtă grija și căldura partidului și a guvernului; să-i facem să simtă bunăvoința partidului, să asculte cuvintele partidului și să urmeze calea partidului.”

Mai mult, Chen a afirmat că regulile și principiile Partidului Comunist trebuie implementate în mănăstiri:

„Călugării și maicile nu ar trebui să iasă din templele și mănăstirile lor pentru a înțelege politicile partidului și ale guvernului, progresul social sau pacea Tibetului, stabilitatea și bunăstarea, în așa fel încât să fie călăuziți pentru a se întoarce la cultura științifică.”

Pentru ca toate acestea să poată fi aplicate, Chen a declarat că mănăstirile tibetane (altfel atât de austere) vor trebui să aibe „steaguri naționale, legături telefonice, ziare și săli de lectură”.

Potrivit The Guardian, Chen a mai scris în publicația comunistă că în mănăstiri vor trebui organizate „examene de evaluare” pentru a verifica „patriotismul” călugărilor tibetani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: