Evenimentul Zilei > Actualitate > Să călcăm pe iarbă
Să călcăm pe iarbă

Să călcăm pe iarbă

”Să călcăm pe iarbă” este Concursul Național Antidrog organizat în perioada 15 martie – 31 iunie de către Școala Gimnazială nr. 79 în parteneriat cu Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și Agenția Națională Antidrog. Acesta se află la ediția a IX-a și este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2017, domeniul L, poziția 433.

Proiectul educațional ”Să călcăm pe iarbă!”, care se va desfășura în perioada 15 martie – 31 iunie 2017,  își propune printr-o serie de activități pro active conștientizarea elevilor pre/adolescenți în ceea ce reprezintă pericolul consumului de droguri  sau a oricăror tipuri de adicție.

 

Scopul proiectului este reprezentat de încurajarea, dezvoltarea și promovarea prin diverse mijloace interactive a stilului de viață sănătos, respectiv, a luptei cu adicțiile de orice natură. Impactul educativ constă în conștientizarea elevilor asupra riscurilor  la care sunt supuși adolescenții într-o societate polarizată, care prezintă o multitudine de capcane frumos ambalate și căreia în lipsa unor informații avizate, tinerii le pot deveni victime.

 

Concursul se adresează elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, a IX-a și a X-a  și se va desfășura pe două nivele de învățământ: gimnaziu și liceu și  totodată, pe două secțiuni:

  1. Postere sub formă de desen, pictură, grafică digitală -format A3

II) Clipuri/spoturi video (max. 40 secunde)

 

Obiectivele propuse susțin

– conștientizarea de către elevi și adolescenți a problematicii dependenței de droguri și dependenței determinate de explozia tehnologiei

– implicarea în activități de prevenire a dependenței

– optimizarea relației școală –  familie  – societate

– motivarea implicării elevilor și adolescenților în activități de voluntariat, în scopul deprinderilor lucrului în echipă

 

 

Materialele realizate in format electronic vor fi transmise la adresa concursului: [email protected], iar materialele pe suport de hartie vor fi transmise școlilor coordonatoare prin poștă până la data de 28 aprilie 2017 (data poștei).

Pentru sectiunea GIMNAZIU-ȘCOALA GIMNAZIALĂ Nr. 79,  str. Strada Cuza Vodă 51, sector 4, București,

Pentru sectiunea LICEU-COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȘINCAI”  ,  Calea Serban Vodă, nr.167, sector 4, București.