Să afle cât mai mulţi români! Apelul şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Să afle cât mai mulţi români! Apelul şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Ghebreyesus, a lansat recent un apel mondial cu privire la măştile de protecţie împotriva pandemiei generate de coronavirus.

Concluzia şefului OMS a fost că măștile medicale trebuie să ajungă în primul rând la cadrele medicale, care intervin direct cazurile de COVID 19.

„Realizator: Autoritățile dau asigurări că măștile de protecție se vor găsi în curând și în farmacii la prețuri normale Pe lângă cele 8 milioane din import anunțate de președintele Iohannis, sunt și mai mulți producători interni care le vor livra pe piață.

Precizările vin în contextul în care tot autoritățile județene își obligă cetățenii să folosească măști de protecție atunci când ies din case. Pe listă sunt Galați, Vaslui, Maramureș, Iași, Călărași, Botoșani și Suceava.

Organizația Mondială a Sănătății atrage însă atenția că măștile singure nu sunt soluția miracol împotriva pandemiei COVID 19. Trebuie păstrate cele mai eficiente măsuri dovedite până acum, precum distanțarea socială și spălatul des pe mâini - spune directorul OMS, Tedros Ghebreyesus:

Tedros Ghebreyesus: Măștile medicale trebuie să ajungă în primul rând la cadrele medicale, care intervin direct cazurile de COVID 19. Suntem îngrijorați că folosirea în masă a  acestor măști ar putea agrava deficitul deja existent la nivel mondial, afectându-i exact pe cei care au mai multă nevoie de ele.

OMS este în curs de evaluare a eficienței folosirii de către populație a măștilor medicale și nemedicale împotriva răspândirii coronavirusului.

Nu există un răspuns clar și nicio metodă absolut sigură. Măștile ar trebui folosite doar ca parte a unui pachet de măsuri bine stabilite. Doar măștile nu pot opri pandemia.

Realizator: Organizația Mondială a Sănătății consideră că utilizarea măștilor pe scară largă ar fi justificată numai atunci când există un acces limitat la apă pentru spălarea mâinilor sau când distanțarea socială este dificil de realizat”, se arată pe Radio România Actualităţi.

Ne protejează masca de molimă? Ce trebuie să ştie românii?

Transcript realizat de Rador

Ne puteți urmări și pe Google News