Șeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că acest lucru a fost posibil după ce mai multe firme au semnat un parteneriat în acest sens.

Raed Arafat a mulțumit companiilor care au contribuit cu fonduri pentru achiziția de echipamente necesare dotării acestui centru, eMAG, Banca Transilvania, Bitdefender şi Mobexpert.

„Nu este o coincidenţă că facem această conferinţă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pentru că acest centru, care avea dotare din anul 2008, astăzi toată dotarea este din anii 2020, datorită acestui parteneriat. În mare parte, echipamentele – tehnica de calcul, video-walluri, tot ce trebuie pentru a lucra mult mai eficient în cadrul centrului – în mare parte au fost deja montate”, a spus Raed Arafat la sediul CNCCI de la Ciolpani.

l a precizat că în cadrul acestui centru colaborează reprezentanți ai mai multor instituții, între care IGSU, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

La rândul său, inspectorul general al IGSU, Dan Iamandi, a precizat că dotările sunt de ultimă generaţie, iar toţi cei care lucrează beneficiază de condiţii foarte bune.

„Din acest loc se conduce şi se coordonează întreaga activitate de intervenţie la nivel naţional. Dacă în acest loc colegii noştri nu ar avea o dotare eficientă, modernă, aşa cum au astăzi, nu ar putea asigura un suport decizional factorilor de conducere”, a declarat Iamandi.

La conferinţă au luat parte şi reprezentanţii mai multor entităţi care au sprijinit CNCCI prin donaţii şi bunuri necesare.