Evenimentul Zilei > Social > S-au stricat SIRENELE de ALARMĂ ale Primăriei Capitalei. Zeci de dispozitive NU AU FUNCȚIONAT
S-au stricat SIRENELE de ALARMĂ ale Primăriei Capitalei. Zeci de dispozitive NU AU FUNCȚIONAT

S-au stricat SIRENELE de ALARMĂ ale Primăriei Capitalei. Zeci de dispozitive NU AU FUNCȚIONAT

Zeci de sirene de alarmă ale Primăriei Capitalei nu au funcționat, în timpul exercițiului de alertare a populației în caz de dezastre. IGSU a organizat, în toată țara, o simulare de alertă pentru verificarea funcționării mijloacelor de avertizare a oamenilor și de verificare a modului în care sunt pregătite autoritățile locale pentru evenimente tragice. Astfel de exerciții vor avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Zeci de sirene de alarmă ale Primăriei nu au funcționat, miercuri, în timpul exercițiului de alertare a populației în caz de dezastre. deși o parte dintre acestea au sunat la precedentul exercițiu care a avut loc în luna aprilie. Așa cum reiese dintr-o centralizare efectuată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), dintre cele 77 de sirene centralizate, cu acţionare automatizată, proprietate a Primăriei Municipiului Bucureşti şi a primăriilor de sectoare, acționabile de la ISU, doar 51 au pornit. Unele dintre sirenele centralizate nu au putut fi acţionate din motive tehnice, care urmează a fi stabilite de proprietarii acestora, a transmis ISU.

ISUBIF a verificat, astăzi, în teren, prin sondaj, funcţionarea a peste 25 de sirene din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov. Din cele 18 verificate în Bucureşti, trei erau funcționale și 15 nefuncţionale. În județuul Ilfof, dintre cele opt verificate, șase au funcționat iar două nu au funcționat.

Pompierii transmit că în localitatea Buftea au fost introduse sirene noi, după exerciţiul PROCIV, din aprilie, acționabile de la ISUBIF. De asemenea, la nivelul sectoarelor 2-4 au fost luate măsuri pentru remedierea/îmbunătăţirea sistemului de alarmare publică prin intermediul sirenelor, în prezent fiind în desfăşurare aceste activităţi.

ISUBIF a solicitat autorităţilor locale să comunice stadiul de acţionare şi funcţionarea sirenelor pe care le au în evidenţă şi pe care trebuia să le acţioneze în cadrul exerciţiului de astăzi.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: