Evenimentul Zilei > Social > VESTE BUNĂ de la MINISTERUL MUNCII. S-AU DIMINUAT ACCIDENTELE DE MUNCĂ
VESTE BUNĂ de la MINISTERUL MUNCII. S-AU DIMINUAT ACCIDENTELE DE MUNCĂ

VESTE BUNĂ de la MINISTERUL MUNCII. S-AU DIMINUAT ACCIDENTELE DE MUNCĂ

Numărul angajaților care au suferit accidente de muncă a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 32,5%, la 873 de persoane. Din totalul celor accidentați, 17 au suferit accidente mortale, cu 63% mai puțini față de anul precedent.

Sectoarele economiei naționale cu  accidentele de muncă cele mai multe în primele 3 luni din 2017 sunt fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (60 de accidentați, reprezentând 6,9% din totalul accidentaților din economia națională), transporturi terestre și transporturi prin conducte (54 de accidentați, reprezentând 6,2%
din total) și comerțul cu amănuntul cu excepția autovehiculelor și motocicletelor (49 de accidentați, reprezentând 5,6% din total).

Cele mai multe accidente de muncă mortale s-au înregistrat în industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (2 accidentați mortal, reprezentând 11,8% din totalul accidentaților mortal din economia
națională) și în comerț cu amănuntul cu excepția autovehiculelor și motocicletelor (2 accidentați mortal, reprezentând 11,8% din total).

Un număr mare de accidentați în muncă, s-a înregistrat în primele trei luni ale anului 2017 în municipiul București (185 accidentați reprezentând 21,2% din totalul accidentaților pe țară) și județele Brașov (60 accidentați, reprezentând 6,9% din total) și Argeș (39 accidentați, reprezentând 4,5% din total).

Cele mai multe cazuri de accidente mortale de muncă s-au produs în județele Argeș (3 accidentați mortal, reprezentând 17,7% din totalul persoanelor accidentate mortal pe țară) și Galați (2 accidentați mortal, reprezentând 11,8% din total).

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidențiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani dețin ponderea cea mai mare, de 29%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani, care au ponderea de 24,6% din totalul persoanelor accidentate pe primele 3 luni ale anului 2017.

De asemenea, persoanele din grupa de vârsta 50-60 de ani au procentul cel mai mare, de 35,3%, din totalul accidentaților mortal pe primele 3 luni ale anului 2017.

Din analiza accidentelor de muncă pe primele 3 luni ale anului 2017, din punct de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaților, rezultă faptul că 61,9%, adică 540 de lucrători din totalul accidentaților, sunt persoane cu vechime de până la 5 ani (din care 41,1%, adică 359 de lucrători accidentați au vechime la locul de muncă între 1 și 3 ani), iar cei din grupa de vechime 5-10 ani reprezintă 17,5% din totalul accidentaților.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: