Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a zis cu terminalele de taxi de pe Aeroportul Otopeni. Care este noua regulă
S-a zis cu terminalele de taxi de pe Aeroportul Otopeni. Care este noua regulă

S-a zis cu terminalele de taxi de pe Aeroportul Otopeni. Care este noua regulă

Începând se sâmbătă, terminalele de comandă taxi din Aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor fi scoase din funcțiune.

 

Serviciile oferite pasagerilor nu vor avea însă de suferit, întrucât vor rămâne la dispoziția acestora taximetre cu preț maximal de 2,29 lei/km, care pot fi găsite în stația din fața aerogării Sosiri. Acestea vor funcționa, conform legii și la fel ca pe marea majoritate a aeroporturilor lumii, pe principiul „primul venit, primul plecat în cursă”.

Tot în zona Sosiri, dar în alte stații, pot fi găsite și taximetre de 3,50 lei/km. Acestea vor funcționa conform legii și la fel ca pe marea majoritate a aeroporturilor lumii, pe principiul primul venit, primul plecat în cursă, scrie Rador.

Atât autoturismele, cât și șoferii de taxi au trecut printr-o procedură de autorizare și se află sub controlul direct al administrației aeroportului. Aceasta îi indeamnă pe pasageri să aducă orice nemulțumire la cunoștința dispecerilor taxi, care vor lua măsuri imediate pentru remedierea situației, inclusiv prin interzicerea definitivă a accesului în stație a taximetriștilor incorecţi.

Până la introducerea terminalelor de comandă, aeroportul a fost raiul taximetriştilor pirat. Abia după ce unul dintre ei a ucis o studentă japoneză a fost introdus actualul sistem de comenzi electronice. Însă, creşterea numărului de pasageri care aterizează pe Otopeni a făcut ca numărul taximetriştilor chemaţi din oraş să nu fie de ajuns. S-a ajuns astfel soluţia creşterii numărului de taxiuri autorizate şi la preluarea pasagerilor de la ambele etaje ale terminalului sosiri.

Terminalele erau gratuite pentru pasageri și au înlocuit integral sistem de taxi la comandă telefonică. Sistemul utiliza un soft dedicat multilanguage, dar şi o interfaţă grafică intuitivă, accesibilă inclusiv pasagerilor care nu cunosc o limbă de circulaţie internaţională.