Era medicul care nu se temea să răspundă la întrebări incomode când alții se ascundeau și care știa să traducă orice legat de psihiatrie pe înțelesul publicului larg. În anii 2000, a publicat o serie de articole în „Evenimentul zilei”, pe care, ulterior, le-a strâns într-o carte.
Era foarte documentat în orice subiect abordam, inventiv și de multe ori venea cu propuneri de subiecte, inspirate din activitatea lui. Niciodată nu s-a lăsat intimidat de cine era la putere, de altfel a și scris cărți despre politică, una lansată chiar săptămâna trecută”, povestesc reporterii EVZ, care au lucrat îndeaproape cu profesorul Tudose.
Munca profesorul Tudose în domeniul psihiatriei atinge aspecte diverse: a înființat și organizat primul centru de sănătate mintală din România în 1980, iar în 1995 primul serviciu de Psihiatrie de Legătură devenit centru de referință pentru reforma în psihiatrie. A publicat sute de lucrări științifice și cărți, una chiar săptămâna trecută, „Psihopolitica”, care descrie oamenii politici importanți de pe scena românească. La Congresul Naţional de Psihiatrie de la Sinaia, la care a participat zilele trecute, avertiza: „Foarte multe boli nervoase sunt rezultatele comportamentelor noastre greșite”.