Evenimentul Zilei > Politica > S-a rupt lanțul de iubire! Vosganian dă vestea ce zguduie Coaliția
S-a rupt lanțul de iubire! Vosganian dă vestea ce zguduie Coaliția

S-a rupt lanțul de iubire! Vosganian dă vestea ce zguduie Coaliția

Varujan Vosganian a declarat că, mai mult ca sigur, ALDE îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu să candideze la prezidenţiale.

Vicepreședintele ALDE a precizat că este mirat de faptul că Viorica Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului. Prezent în studioul Antena 3, Vosganian a criticat principalul partid aflat la guvernare.

„Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidenţială şi să aibă alte priorităţi decât câştigarea fotoliului prezidenţiale. Mă mir că doamna Dăncilă vorbeşte de responsabilitatea în condiţiile în care PSD şi-a încălcat procedurile desemnării candidatului prezidenţiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima şansă. Mâine, în şedinţa ALDE, este aproape sigur că îl vom desemna pe domnul Tăriceanu candidat la prezidenţiale. Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide şi care are şanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis”, a mai afirmat Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul său şi-a pierdut încrederea în partenerul de caoliţie. „Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanţii suplimentare, la restructurare”, a mai explicat Vosganian la Antena3.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiţie pentru prezidenţiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie: ,,Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare care sincer mergea destul de bine, în ce priveşte imaginea personală şi PSD, intră acum într-o competiţie pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziţie. Noi în Pro România vedem un aliat în susţinerea domnului Tăriceanu la Preşedinţia României”.

ALDE va avea, miercuri, de la ora 13.00, şedinţele BPEx şi DPN ale partidului, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declaraţii de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunţ al formaţiunii.

 

 

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter