Evenimentul Zilei > International > S-a răsturnat cu mașina la 300 km/h! Startul în cursa de la Daytona, dat de Trump. VIDEO
S-a răsturnat cu mașina la 300 km/h! Startul în cursa de la Daytona, dat de Trump. VIDEO

S-a răsturnat cu mașina la 300 km/h! Startul în cursa de la Daytona, dat de Trump. VIDEO

Cel mai grav accident văzut în ultimii ani pe pista circuitului de la Daytona!

Presa din Statele Unite vuiește după teribilul accident produs pe circuitul de 500 de mile de la Daytona. Pilotul Ryan Newman este internat în stare gravă la spital, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de recuperare.

Era ultimul tur pe circuit și Ryan conducea cursa când s-a produs accidentul. La 300 de km/h, Fordul lui Newman a fost acroșat de o altă mașină și s-a izbit de zidul de protecţie, informează CNN. Maşina a ricoşat iar pe pistă, de aici s-a lovit cu o ala, răsturnându-se, iar din impcat a fost aruncată dincolo de „finish”. Instantaneu, flăcările au cuprins bolidul lui Ryan Newman, noroc că stewarzii au fost pe fază, stingând incendiul.

Un comunicat de presă trimis de conducerea echipei Roush Fenway Racing precizează că „Ryan Newman este tratat la Halifax Medical Center. El este în stare gravă, dar doctorii au precizat că rănile lui nu-i pun viaţa în pericol”. Nu se știe cât timp va sta pilotul internat în spital și cum va decurge recuperarea sa.

În mod normal, cursa de 500 de mile pe circuitul de la Daytona trebuia să se țină duminică, atunci când președintele Donald Trump a și dat startul, făcând un tur de pistă cu limuzina oficială. Ploaia torențială abătută asupra regiunii a făcut ca întrecerea mașinilor să fie reprogramată pentru a doua zi, luni, 17 februarie.