S-a preparat cea mai mare ciorbă de praz din ţară. Câte porţii crezi că a avut
- Marian Păv ăla şc
- 6 octombrie 2012, 14:32
Acţiunea culinară a avut loc vineri în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Umor "Oltenii şi restu' lumii", eveniment care se desfăşoară, la Slatina până pe 7 octombrie
Ciorba de praz a fost preparată în stradă, cu legume olteneşti, de către bucătari cu experienţă, după care va fi împărţită spectatorilor la festival.
Pentru prepararea a 600 de porţii de ciorbă de praz a fost nevoie de următoarele ingrediente: ardei gras - şase kilograme, ceapă 12 kilograme, făină trei kilograme, smântână 12 kilograme, lămâi şase kilograme, leuştean trei kilograme, morcov 12 kilograme, orez şase kilograme, praz 72 de kilograme, pătrunjel şi păstârnac nouă kilograme, ţelină 12 kilograme, ulei şase litri.
Ciorba de praz a fost gătită vineri şi este o premieră pentru festivalul de umor, care are drept simboluri un "paşaport de oltean" imprimat de hârtie de culoare verde-prăzuliu şi o mascotă din a cărei 'paporniţă' ies frunzele unor fire de praz.
Un alt element de noutate la ediţia din acest an a festivalului de umor de la Slatina este un târg de legume pentru murături, producătorii putând să îşi expună marfa pe principala arteră rutieră a oraşului, bulevardul Al.I.Cuza.